Saftirik ol hayatını yaşa

Saftirik ol hayatını yaşa
Hâkim var, savcı var, avukat var, hatta mübaşir var. Yargıda FETÖ'cü var...

Emniyet müdürü var ("81 ilin emniyet müdürünün 74'ü FETÖ'cüydü" demişti sabık İçişleri Bakanı), komiser var, memur var. Emniyette FETÖ'cü var...

General, albay, teğmen, astsubay, her sınıftan her rütbeden asker var. Orduda FETÖ'cü var...

Profesör de var, anaokulu öğretmeni de. Eğitimde FETÖ'cü var... Genel müdür var, müsteşar var, özel kalem var. Bürokraside FETÖ'cü var...

Holdingi var, marketi var, medyası var, mobilyacısı var. Sermayede FETÖ'cü var...

Bakkalı, çakkalı, sıhhi tesisatçısı, manavı var. Esnafta FETÖ'cü var.

Hava gibi her yerde

On binlerce gözaltı, tutuklama, amansız bir takip var. Yine de bitmiyor işte; kriptosu var, uykuda olanı var, "at izini iti izine karıştırmayı çalışanı" var. Yani hava gibi bir hadise, her yerde FETÖ'cü var...

Fakat sevgili okur üzülme sakın bunları okuyup, umutsuzluğa yenik düşme. FETÖ'nün giremediği yerler de var.

Örnek mi?

 Memleketin kılcal damarlarına kadar sızma imkânını tepe tepe kullanmış örgüt, mesela AKP'ye girememiş.

(...)

Devletin en gizli ve en hassas noktalarına kadar "Ne istedik de vermediler hohoyt!" diyerek yerleşmiş bir ekibin AKP'de kendine yer bulamamasına bütün mucizelere yaklaştığımız gibi safça bir heyecanla yaklaşmalıyız bu durumda canikolar.

Hoş, AKP Sakarya milletvekili Ayhan Sefer Üstün "FETÖ'nün AK Parti'ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle saftiriklik olur" diyor...

Hoş, 2002-2014 arasında AKP'den milletvekili olan Hasan Fehmi Kinay Cemaat kurgusu operasyonlar için "İşimize geldiği için sessizce izliyorduk" diyor...

Hoş, AKP'den Giresun milletvekili adaylığı bulunan partili Halil İbrahim Şengün "İl ve ilçe yönetimlerinde örgütün (FETÖ) işbirlikçileri ve ortak iş yapanları vardır. Çocuğunu bu örgütün okullarında okutanlar vardır. Bunları temizlemeden (AKP) bu sıkıntıları her zaman çeker. Bu hainler yönetimlerdedir..." diyor ama...

Ama işte Hayati Bey'e inan, mucizelere inan Türkiye!

"Siyasi sorumluluk yoktur" de geç, "Varsa da inek içmiştir, dağa kaçmıştır..." diye devam et...

Saftirik ol, hayatını yaşa Türkiye...

Kanat Atkaya Hürriyet

*******

Garantisi nerede?

-----

Mini anayasa paketi için üç siyasi partinin hukukçu isimleri bugün bir kez daha toplanacak. Uzlaşma sağlanan maddeleri kayıt altına alacak.

Bir yandan Anayasa'nın ve Meclis'in askıya alındığını, Türkiye'de zorla başkanlık sistemi uygulandığını söyleyen CHP bir yandan da yeni anayasa yapıyor.

Mevcut Anayasa'ya uymayanlar yeni oluşturulan maddelere uyacak mı? Bunun garantisi var mı? Nerede?

 Melih Aşık Milliyet

**********

Alman soruyor da

Biz soramayacak mıyız

-------

Suriyeli göçmenler için 24 milyar dolar harcamışız.

Ülkemize göçmen gelen her Suriyeli için her bir Türk vatandaşı cebinden 300 dolar alınmış. Yaklaşık 1000 Türk lirası yani...

Bizden alınan paralarla, ülkemize gelen her Suriyelinin cebine 8 bin dolar konmuş. Yani 24 bin Türk lirası...

Asgari ücretle çalışan bir Türk vatandaşının neredeyse bir buçuk yılda kazanabileceği para...

Bu paranın yüzde birini harcamayan Almanya'nın halkı, mülteci sorununun hesabını kendi iktidarından çatır çatır soruyor da... Türk vatandaşının hiç olmazsa şu masum soruyu sorma hakkı yok mu:

Ne uğruna harcadık?

Cevabını biliyorum.

İnsanlık uğruna...

Bu hangi insanlık borcudur?

Minnet borcu desen, öyle bir borcumuz yok...

Öyleyse, komşuluk ve gönül borcu mu?

Yoksa uyguladığımız yanlış politikaların yarattığı trajedilerin vicdan borcu mu?

Ertuğrul Özkök Hürriyet

*********

Acayip vefa borcu

------

(...) Meclis'te Atatürk portresini indirtip, Dolmabahçe Sarayı'na Abdülhamid'in portresini astırarak müthiş bir iş başardığını sanan İsmail Kahraman'ın şu sözleri de ilginç.

"Sultan Abdülhamid'i, 174'üncü doğum günü münasebeti ile anıyor, tarihimiz açısından unutulmayacak bir yeri olan böylesi bir hükümdara olan vefa borcumuzu yerine getirmiş oluyoruz."

İsmail Kahraman, Abdülhamid'i överken, onun Meclis-i Mebusan'ı kapattığını ve ülkeyi uzun yıllar istibdat altında inlettiğini söylemedi tabii...

(...)

- İlk Anayasa'mızın mimarı, hürriyet kahramanı Mithat Paşa'yı sürgüne gönderdi ve Taif zindanında boğdurtarak öldürttü.

- Vatan şairi Namık Kemal'i Kıbrıs'a sürdürüp, Magosa zindanına attırdı.

- Abdülhamid, kurduğu hafiye teşkilatındaki jurnalcilerin jurnalleriyle binlerce insanı zindanlarda çürüttü.

- Abdülhamid döneminde Osmanlı İmparatorluğu 1,5 milyon kilometrekare (bugünkü Türkiye'nin iki misli) toprak kaybetti.

- Mısır, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Kıbrıs, Girit ve doğudaki topraklarımızın önemli bir bölümü kaybedildi.

(...)  Bütün bunlara rağmen (...) "vefa borcumuz var" öyle mi? Hadi canım sen de!

Rahmi Turan Sözcü

*******

GÜNÜN SORUSU

-----

Bu iktidar Atatürk'ü unutturmaya çalışacak, onun ilke ve devrimlerini silmeye çabalayacak, Meclis Başkanı da Abdülhamit'le tarih şuuru aşılayacak, vah vah!..

Acaba Vahdettin'e sıra ne zaman gelecek?!.

Mehmet Türker Sözcü

*****

-----

Son kullanma tarihi gelen biri daha gitti

---------

Bu köşede 30 Kasım 2015 tarihide şu satırları yazmıştım;

"Ali Bayramoğlu'nun da son kullanma tarihi doldu. Yeni Şafak'ın AKP'li olmayan yandaşı Ali Bayramoğlu gerek Rus uçağı gerekse gazeteci tutuklamalarında farklı bir konum aldı. Bayramoğlu Rus uçağını düşürmenin akıllıca olmadığını yazdı. Ardından gazeteci tutuklamalarının da yanlışlığını belirtti. Şimdi hedef tahtasına konacaktır. Kısa bir süre sonra Ali Bayramoğlu'nun da son kullanma tarihin gelmiş denilerek buruşturulup çöplüğe atılacağını söylemek kâhinlik olmaz."

(...)

Ali Bayramoğlu Yeni Şafak gazetesi yönetiminin artan baskılarından bunaldığını belirterek dün istifasını verdi.

(...) Ali Bayramoğlu, bir aydına yakışmayacak biçimde AKP'in gerçekten demokrasi, hukuk, insan hak ve özgürlükleri alanlarında reformlar hatta devrimler yapacağına inanan yazarlardan biriydi.

Bu nedenle AKP'ye ölümüne destek verdi. AKP de "gönüllü kullanışılar ordusunun" neferlerinden biri olan Bayramoğlu'nu sonuna kadar kullandı.

Ama "kullanma miadı" doldu.

Merak ediyorum Ali Bayramoğlu gerçeği anlayana kadar kırdığı, üzdüğü, haysiyetiyle oynadığı insanların yüzüne nasıl bakacak bundan sonra.

Can Ataklı Korkusuz

*****

Bir gün seçim gelecek...

-----

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün "partisinin içindeki FETÖ'cülerle ilgili" bir konuşma yapmış.

Diyor ki: "Devletin tüm kurumlarına sızan bu cani örgüt mutlaka Ak Parti'ye de sızmıştır, aksini söylemek saflık olur. Vatandaşın beklentisi Ak Parti'ye sızmış FETÖ'cülerin de temizlenmesi. Milli Eğitim'de, sağlıkta, Emniyet ve yargıda temizliyorsunuz, kendi içinizde de temizlik yapın diyorlar."

AKP Milletvekili Üstün "Bir gün seçim gelecek, eğer bu ayıklanma yapılmamışsa insanlar bu faturayı Ak Parti'nin önüne koyacaklardır" vurgusunu da yapmış.

(...)

Şimdi "FETÖ'nün sadece Türkiye için değil, dünya için tehlike teşkil ettiğini" söylüyoruz ancak bizim hükümetlerimizin de Gülen'i göklere çıkardığı, adeta dokunulmaz hale getirildiği dönemler yaşandığını unutmayalım.

(...)

Onların yükselmesine destek veren Genelkurmay başkanları ve siyasi uzantılar dahil tüm sorumlular hesap vermeli ve "okul müfredatlarına gireceği" söylenen 15 Temmuz darbe girişimi önce detaylarıyla açığa çıkarılmalıdır.

Ak Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün dediği gibi "halk bunu beklemektedir".

Güngör Mengi Vatan