Sağlık Bakanı Demircan'dan 'hamile çocuklar' açıklaması

Sağlık Bakanı Demircan'dan 'hamile çocuklar' açıklaması
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İstanbul'da, bir hastanede 5 ay içinde 115 hamile çocuğun kayıtlara geçmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptandığını duyurmuştu.

Kayıtlara göre, hamile oldukları tespit edilen 115 çocuktan 77’sinin 15 yaşın üstünde, 38 çocuğun 15 yaşından önce hamile kaldıkları ortaya çıkmıştı.

BAKAN DEMİRCAN'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan konuyla ilgili açıklama yaptı. Hata ve ihmal kimdeyse ortaya çıkarılacak' dedi. Demircan CNN TÜRK'e konuştu, şunları söyledi: Bu sosyal yönü, sağlık yönü, hukuk yönü olan bir mesele. Böyle bir olayın yaşanması bütün toplumu ilgilendirir. Diğer yandan sağlık tarafı var, bedenen olgunluğa ulaşmamış insanların bu durumla karşı karşıya kalmış olmaları kabul edilebilir değil. Bizim için bize müracaat eden herkesin sağlık problemini çözmek görevimiz. Hukuki olarak da görevlerimiz var. Bu hadisede ihmali olan var mı, noksan yapılan işlem var mı bunları inceleyeceğiz. Bize gelen bilgiler tamamlanmış değil. Bilgiler tamamlandığında bunu kamuoyu ile paylaşacağız. 

İlgili Haberler