Ülkücüleri derin bir hüzne boğdu

Ülkücüleri derin bir hüzne boğdu
Seçim hükümetinde görevi kabul ederek MHP ile yollarını ayıran Tuğrul Türkeş’e hem tepki, hem de tebrik yağıyor

MHP’den suçlama AKP’den kutlama!

Tarih sadece ihanetle sadakati tasnif etmez
Partisinin kararını hiçe sayıp Başbakan Davutoğlu’ndan gelen bakanlık teklifine “evet” diyerek seçim kabinesine giren Tuğrul Türkeş, MHP’den gelen sert eleştirilerin hedefi oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepkisini Twitter’dan, “Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez” mesajıyla gösterdi.

Türkeş ismi ancak MHP’de anlamlıdır 
Tuğrul Türkeş’i ihanetle suçlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin de şu açıklamayı yaptı: Milliyetçi Ülkücü Hareket’in efsane Başbuğu Türkeş’in soyadını taşıyan bir ismin bölücülerin ortak olduğu bir hükümette geçici bakan olmak için davasını satmasını hiçbir Ülkücü hoş görmez.

Ülkücü’nün işi hiçbir zaman kolay olmadı
MHP üzerinde oynanan oyunların seçim sürecinde de devam edeceğinin şimdi daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Çetin, “Ülkücü her zaman zorluklarla mücadele içerisinde, ihanetlerle sınanarak bugüne kadar ayakta kalmasını nasıl başardı ise bundan sonra da davasından dönmeyecektir” dedi.

 

Ülkücüleri derin bir hüzne boğdu 

Şefkat Çetin: Milliyetçi ülkücü hareketin efsane Başbuğu Türkeş’in soyadını taşıyan bir ismin bölücülerin bulunduğu bir hükümette geçici bakan olmasını hiçbir ülküdaşımız kabul etmez.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, geçici seçim hükümeti için Başbakan Davutoğlu’nun teklif gönderdiği isimler arasında yer alan MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in “Evet” demesini sert bir dille eleştirdi. Açıklamasında ağır ifadelere yer veren Çetin, “Türkeş soyadına ve Türklük davasına kaça ihanet ettin?” diye sordu. “AKP daha önce de bir başka Türkeş ismini ihanet projelerine perde olarak kullanmayı denemiş, ancak üzerine sinmiş bölücülük ve hırsızlık lekelerini gizleyememişti” ifadelerini kullanan Çetin, AKP yöneticilerinin seçimlerde tek başına hükümet yetkisinin elinden alınmasına rağmen iktidarı paylaşmaya yanaşmadığını tekrarladı.

Sözü önceden almıştı

Tuğrul Türkeş’in bakanlık teklifini kabul etmesinin, “Milyonlarca Ülkücüyü hüzne boğduğunu” belirten Çetin,  “AKP-HDP hükümetine meşruiyet kazandırması amacıyla kaçak saray tarafından devşirilen Tuğrul Türkeş, Ülkücü Hareket’te şahsi bir karşılığı olmadığını çok kısa bir süre içerisinde anlayacaktır” diye konuştu. Çetin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi yeniden seçime götürecek hükümette kabak gibi ortaya çıkan AKP-HDP ortaklığı, transfer edilen devşirmeyle kamufle edilerek algı operasyonu tamamlanmıştır. Türkiye’nin yeni hükümeti AK-PKK ve devşirme ittifakıdır. Türkiye’de iki aydır koalisyon kurulamamasının sebebi de böylelikle ortaya çıkmıştır. MHP’nin ileri sürdüğü dört şarta burun kıvıran AKP, MHP’nin içine arka kapıdan sızarak devşirdiği isimden koalisyon sözünü çok önceden almıştır” dedi.

Böyle transfer yok!

Türkiye’nin bundan önce pek çok siyasi transfere şahit olduğunu belirten Çetin şunları kaydetti:  “Ancak Ülkücü Hareket için böylesi bir satışın örneği yoktur. Çünkü Milliyetçi Ülkücü dünya görüşü ve Türklük değerlerine düşmanlığını politikalarıyla ispat etmiş bir siyasi yapıya, üstelik kendi eleştirileri de ortada iken geçebilecek bir karaktere Ülkücü Hareket’te bugüne kadar rastlanmamıştır. Tuğrul Türkeş, daha önce söylediği bütün hakaretleri yalayıp yutarak Tayyip Erdoğan’ın emrine giren Numan Kurtulmuş’u kıskandıracak bir kıvraklık sergilemiştir. Milliyetçi Ülkücü Hareket’in efsane Başbuğu Türkeş’in soyadını taşıyan bir ismin bölücülerin ortak olduğu bir hükümette geçici bakan olmasını hiçbir Ülkücünün kabul etmeyeceğini vurgulayan Çetin, Tuğrul Türkeş’e şöyle seslendi: “Tayyip Erdoğan ve maskeli PKK’lılarla aynı safta yer alarak rahmetli Alparslan Türkeş’in kemiklerini sızlattığının farkında değil misin?”

 

Bahçeli: Mirasyediler idrak edemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim kabinesine giren Tuğrul Türkeş’e tepki gösterdi. Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada; “Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez. Vatan yürek atışıdır; korkakların eline bırakılamaz. Tarih turnusol kağıdı gibidir; ihanetle sadakati tasnif etmekle kalmaz, geleceğin hafızasına nakleder. Bundan ders alınıyorsa mesele yoktur” ifadesini kullandı. Talihin sürprizlerle dolu olduğunu ve kimisinin önünü açtığını, kimisine de acı yüzünü göstererek kapattığını kayden Bahçeli, “Vatan ancak hak eden, ancak layık olan gönüllerde namus timsali olur, dahası asıl zirvesine ulaşır. Vatan davadır, dava ise inançtır, iddiadır, irfandır, iffettir. Bunlardan nasibini alamayanlar için vatan kuru bir toprak parçasıdır. Vatan vefadır, vefa ise adamlıktır, Allah korkusudur, utanma duygusudur. Değerlerini menfaate tahvil etmişler için vatan boş bir hayaldir. Unutmayınız; Hakkari vatandır, Şırnak vatandır, Diyarbakır vatandır; Cizre, Silopi, Yüksekova, Şemdinli vatana kanla zimmetli emanetlerdir” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, şunları aktardı:  “Uyarıyorum; göçeceğimiz yer yok, gideceğimiz yer yok, vazgeçeceğimiz, hadi bunu da gözden çıkaralım diyeceğimiz bir toprağımız da yok. Biz bu mukaddes ve aziz vatanda kiracı değiliz. Burası bizimdir, burası büyük milletimizin ebedi Türk vatanıdır. Herkes bunu bilsin. Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez. Vatan yürek atışıdır; korkakların eline bırakılamaz. Vatan Türkiye’dir, Turan’dır asla bölünemez.”