Sağlık sorununa moral bozukluğu eklendi

Önce uzun konuşmalarına son verdi. Önemsemedik. Ne zaman ki Avrupa Birliği heyetiyle görüşmedi, dikkatimi çekti. Neden böyle önemli teması B Takımı'na havale etmişti? Yüz yüze yerine telefonla konuştu. Anlayacağınız CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'la pazarlığını Devlet Bahçeli'de göremedik. Aklıma iki ihtimal geldi. İlki "Ak Parti'ye tam anlamıyla teslimiyet içinde". İkinci olasılık MHP Genel Başkanı'nda güçsüzlük ve yılgınlık arttı. Geçirdiği kalp ameliyatı sonrası rahatsızlığı devam etmekte. Buna, zamanını parti içi muhalefeti tasfiyeye ayırmasını neden gösterenler var. Yapılan araştırmaların "MHP'deki ağır kan kaybının saklanamaz hale gelişinin verdiği" moral bozucu etkenlerden. Halen Genel Merkez'de görevli bir arkadaşıma göre durum endişe verici boyutlarda. Bahçeli uzun sürecek tartışmalardan bu yüzden kaçıyor. Durumun ne zaman düzeleceği ise belli değil. Sizce böylesi bir "misyon partisi" daha ne kadar süre bu şekilde yönetilebilir?

Artık hatasını gizlemiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'daki konuşmalarını bir tarafa kaydettik. ABD Başkan Yardımcısı Biden'a "Kobani'ye silah indirdiniz. PYD ve DAEŞ paylaştı. Yetmedi iki uçak dolusu daha yolladınız." demesi güzeldi.

"Fetullah'a bina ve arsa dahil her türlü imkanı sağladık" demesi ise suçun ikrarı idi. Bülent Arınç, Melih Gökçek için "Ankara'yı bunlara parsel parsel sattı" derken kızıp saldıranlar şimdi ne yapacak? İstanbul'da da aynı "servis" yapılmadı mı? Ayamama Deresi'nin etrafına Himmetten elde ettikleriyle "Hizmet yurtları" için imkan tanıyandan hesap sorulmayacak mı? Öbür tarafta, çocuğu malum okullarda okuyan garibanları kulaklarından tutup sokağa attılar. Aralarında cezaevine sokulanlar bile var. Bu gerçekler ortadayken üstelik hukuk diplomalı gazeteciler kanal kanal dolaşıp savunma yapıyorlar. Bunlar artık susmalı. Kendi kendilerine ekran yasağı koymalılar.

Notlar

Ahmed Arpat'ı -bu defa ismi doğru yazdım- NTV'de ilk gördüğümde şüphe ile bakmıştım. "Olur mu?" diye sordum. Kafa göz yarmalarına rağmen ısrar edildi. Şimdi bakıyorum iyi yapmışlar. Küçük "vurgulama eksikleri" dışında "artık oldu" diyebiliyorum.

...

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi 15 Temmuz sonrası doğan bebeklerde yaşıyor. Ayrıca ilköğretim okullarından üniversitelere kadar pek çok yere adı verildi. Hatta Yavuz Donat'ın son önerisi de gerçekleşebilir. Şehidin memleketi Bor'un Çukurkuyu'suna "Halisdemir" ismi konulabilir. Herkes onaylar. Kaldı ki bu ülkede Abdullah Gül'ün önerisiyle Güroymak, Norşin'e dönüştürülmedi mi? Hatırladınız değil mi?

...

Unutulan bir kahramandan da söz etmek istiyorum. Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk, Halisdemir kadar yararlılık göstermiş bir şehidimiz. 3. Kolordu Yar Başkanı idi. Birliğindeki tankların kışladan çıkıp kalkışmaya dahil olmasını tek başına önlemişti. Onun da "ölümsüzleştirilmesi gerektiğine inanıyorum". İsmi mutlaka yaşatılacaklardan olmalı.

Yeni yerinde

Bir dönem TGRT'nin Yetiş Bacım'ı neyse, bugün "Güle Güle Oturun" aynı. Mimar Selim Yuhay, ekibiyle birlikte yeni kanalında. Hayır işlerine artık TV 8'de devam ediyor. O kadar yufka yürekli bir insan ki sevindirdiği garibanlarla birlikte ağlıyor.

...

Kan kaybeden programlara katkılar başladı. Örneğin "Evleneceksen Gel"de bir dönemin ünlüsü "Kaynana Semra"yı gördük. Görevi "uzman bilirkişilik". Tutar mı bilmem. Ancak yıldızı parlayan birini söyleyeyim; "Selpak Bekir" -Bu ismi Hüseyin Movit koydu-. Seda sinyali çaktı mı, Bekir kendini ortalara atıyor halaybaşılığa başlıyor.

...

Nursel'in Evi de kan kaybedenlerden. Sebebi basit, yemek tarifleri gına getirdi. Çareyi formata ilavede buldular. Ev jimnastik salonuna dönüştürüldü. Plates bile yapılıyor. Bence bu iş tutmaz. En iyisi programa bir süreliğine ara vermeli.

***

ÖZEL NOT: Mehmet Müezzinoğlu'nun "emekliye promosyon" çalışmaları sonuçsuz kalacak gibi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın son demeci S.O.S verdi; "promosyon verme zorunluluğumuz yok". Doktor Bakan'a önerimiz, bu işi daha fazla zaman kaybetmeden bir an önce devretmesi. Oturduğu makam koltuğu dahil!

Yazarın Diğer Yazıları