Şahan Gökbakar’dan İstanbul’a kar uyarısı: Sonra bir anda oldu , yoooook.!

Şahan Gökbakar’dan İstanbul’a kar uyarısı: Sonra bir anda oldu , yoooook.!
Türkiye, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasına hazırlanıyor. İstanbul’u ve yurdun büyük kısmını saracak olan kar yağışı öncesi ünlü komedyen Şahan Gökbakar'dan konuya ilişkin dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Türkiye, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasına hazırlanıyor. Küresel tahmin sistemlerinde yer alan verilere ve AKOM’un uyarılarına göre perşembe gününden itibaren kar yağışı İstanbul’u ve yurdun büyük kısmını saracak.

4 GÜN BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Tahminlere göre 10 Mart Perşembe günü etkisini göstermeye başlayacak olan kar yağışı, 14 Mart Pazartesi’ye kadar yurtta kalacak. Soğuk hava dalgası uzun süre tüm Türkiye’yi etkileyecek.

İSTANBUL’DA YOĞUN KAR BEKLENİYOR

AKOM tarafından yayınlanan uyarıya göre İstanbul’da perşembe günü metrekareye 3 ila 10 kilogram kar yağışı beklenirken pazar gününe kadar yağış kuvvetini artırarak devam edecek. Pazar günü metrekareye 5 ila 12 kilogram kar bekleniyor.

1987’DEN SONRA EN YOĞUN KAR YAĞIŞI OLABİLİR

Uzman yorumlarına göre yurda yaklaşmakta olan soğuk hava ve kar yağışının İstanbul’daki etkisi yüksek olacak. 1987’de yaşanan ve “efsane kış” olarak nitelendirilen yoğun kar yağışlı mart ayından sonra en yoğun kar yağışının 10-14 Mart tarihleri arasında görülebileceği tahmin ediliyor.

“SONRA BİR ANDA OLDU , YOOOOOK.!”

Geçtiğimiz Ocak ayında yurdun dört bir yanında etkili olan ve özellikle de İstanbul’da hayatı felç eden kar yağışı hafızalardaki yerini korurken, ünlü komedyen Şahan Gökbakar''dan da konuya ilişkin bir paylaşım geldi.

Tek tek uyarılarını sıralayan Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“89 yılından bu güne görülecek en büyük kar fırtınası geliyormuş. Herkes yemek randevularını, kamu,okul ve özel sektor kar tatilini, kar mücadele araçlarını,tuzlama yapacak ekiplerini, apron temizleyecek personel arac ve techizatını hazır etsin. Sonra bir anda oldu , yoooook.!”

NE OLMUŞTU?

İstanbul, geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan kar yağışıyla son yılların en büyük sınavını vermişti. Yolda kalan vatandaşlar ve kapanan yollar uzunca bir süre tartışılmıştı. Trafikte mahsur kalan vatandaşların yanı sıra, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçi ile yediği yemek, MOBESE görüntüleri, hangi yolun, kimin sorumluluğunda olduğu, İstanbul Havalimanı’nın çöken çatısı, İmamoğlu''nun ''sorumluluk tanımına bakmadan çalışıyoruz'' açıklaması ve bakanların iniş yaptığı Atatürk Havalimanı da oldukça tartışılan konuların başında yer almıştı.

İlgili Haberler