Sahili kırmızı yosun kapladı. Tekirdağlılar endişeyle izliyor

Sahili kırmızı yosun kapladı. Tekirdağlılar endişeyle izliyor
Tekirdağ'ın sahilini kırmızı yosunlar bastı, kum görünmüyor. Her yer kıpkırmızı Belediye ekipleri yosunları temizleme çalışması başlattı. Tekirdağlılar ise alışmadıkları görüntüyü endişeyle izliyor.

Tekirdağ sahilinde kırmızı yosun alarmı. Marmara Denizi'nde etkili olan şiddetli lodosun ardından Tekirdağ’da sahil yosunla kaplandı ama bu yosunların rengi kırmızı. Hal böyle olunca herkesi bir endişe kapladı. Belediye ekipleri, yosunları temizlemek için çalışma başlattı.

Marmara Denizi’nde geçen günlerde etkili olan şiddetli lodos nedeniyle denizin dibinden kopan yosunlar, Tekirdağ sahilini kapladı. Süleymanpaşa ilçesi kıyısında biriken yosunlar, sahil şeridini yer yer kahverengiye boyadı. Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, yosunları temizlemek için çalışma başlattı. Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, Marmara Denizi'nde 3 gündür sert lodosun yaşandığını söyledi. Pehlivanoğlu, "3 günden beri esen sert lodosla beraber, açıktan gelen otlar kıyıya vurdu. Vatandaşlarımızın bu konuda herhangi bir telaş yapmalarına gerek yok. Bu mevsimler bir denge. İnşallah havaların karayel esmesiyle beraber kıyılardaki otlar tekrar açıklara gidecek ve orada batacak. Kıyılarımız inşallah tertemiz olacak. Belediyemiz yosunları toplamak için çalışıyor" dedi.

yosunlarararuutt.jpg

fototo444.jpg

foto5678.jpg

foto21.jpg

foto222.jpg

yosun33334.jpg

foto676.jpg

İlgili Haberler