Sahte diplomadan yakalanan öğretmen, serbest bırakılınca dolandırıcılığa soyundu

Sahte diplomadan yakalanan öğretmen, serbest bırakılınca dolandırıcılığa soyundu
Adana'da çok sayıda sahte diploma hazırlayarak öğretmenlerin atanmasını sağladığı iddiasıyla 354 yılla yargılanan öğretmen, serbest bırakılınca bu kez de telefon dolandırıcılığı işinden yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda, telefonla aradıkları kişilere kendilerini jandarma, savcı, polis ve müşteri hizmetleri olarak tanıtıp kandırarak 252 vatandaşın 15 milyon lirasını dolandırmaya çalışıp 15 vatandaştan 600 bin lira para aldığı ileri sürülen 1’i kadın 60 kişi adliyeye sevk edilmiş, 49 kişi tutuklanmış, 8 zanlı adli kontrol, 3 zanlı ise savcılıktan serbest bırakıldı.

SAHTE DİPLOMADAN 354 YILLA YARGILANDI

Tutuklananlar arasında Ziya K. isimli zanlının 2016 yılında sahte öğretmen diploması veren 16 kişilik şebekenin çete lideri olduğu, 11’i kadın 22 öğretmenin diplomasında branş değişikli yaparak atama yapılmasını sağladığı ileri sürerek yargılandığı ortaya çıktı.

Ayrıca Ziya K.’nın Şanlıurfa merkezli İstanbul, Batman, Kilis il merkezleri ve ilçelerde yapılan bir operasyonda da 26 öğretmenin diplomasında değişiklik yaparak atanmalarını sağladığı ileri sürülerek iki olayda da şebeke lideri olmaktan 354 yıl hapis istemiyle yargılandığı öğrenildi.

Zanlının operasyon sonrası tutuklanıp Adana 10. ve 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı ancak Nisan 2017 tarihinde yapılan duruşmada tutuksuz yargılanmak için serbest kaldığı öğrenildi.

TELEFON DOLANDIRICILIĞI

Sahte diploma hazırladığı ileri sürülerek tutuklanan ancak 2017 yılında serbest kalan eski beden eğitim öğretmeni Ziya K, vatandaşları müşteri hizmetleri görevlisi gibi arayıp internet bankacılığı ve kişisel bilgilerini aldıktan sonra hem hesapları boşalttığı hem de vatandaşların adına kredi kartı çıkartıp, kredi çekip dolandırıcılık yaptığı ileri sürülerek çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.