Sahte park yasağı tabelasıyla vurgun

Sahte park yasağı tabelasıyla vurgun
Dolandırıcılar cadde ve sokaklara sahte park yasağı tabelaları asarak vatandaşın park ettiği aracını çekiyor. Binlerce vatandaş, yüzlerce lira ödeyerek aracını ancak geri alabiliyor

Her gün binlerce sürücünün kullandığı caddelerde, direklere sahte park yasağı tabelası asılarak vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Aracı otoparka çekilen vatandaş, cezanın yanı sıra 90 lira çekici ve 10 lira otopark ücreti ödüyor. İstanbul’da, bazı otopark işletmecilerinin para kazanmak için uygulamaya koyduğu yöntem akıllara durgunluk verdi. Binlerce vatandaşın aracının çekilerek sahiplerine ceza yazılmasına sebep olan ’yasak park’tabelalarının bir kısmının, otopark mafyaları tarafından takıldığı iddia edildi. Zaman muhabiri Mustafa Arslan’ın haberine göre araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen ’yasak park’tabelaları bahanesiyle binlerce vatandaşın aracı otoparklara çekiliyor. Park yasağı tabelalarıyla ilgili bir detay ise belediyelerde denetim mekanizmasının tam çalışmadığını ve vatandaşın bu yolla büyük mağdur edildiğini gözler önüne seriyor.

Vatandaş sahipsiz

Tabela takma ve denetleme yetkisi sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü’ne ait. Buna rağmen bazı kişilerin belediyenin bilgisi dışında istediği yerlere usulsüz tabela astığı öne sürüldü. Daha sonra buraya park edilen araçlara önce trafik polisince 88 lira park yasağı cezası uygulanıyor. Ardından belirli otoparklara çekilen araçlar için 90 lira çekici ücreti ile 10 lira otopark ücreti isteniyor. Artan şikâyetler üzerine yapılan usulsüzlükle ilgili denetimlerin başladığını söyleyen İBB Trafik Müdürlüğü Başkanı Yunus Emre Ayözen, etiketsiz, bandrolsüz tabelaların hepsini söktüklerini açıkladı. Ayözen, şunları kaydetti: “Konu bize iletildikten sonra tabelaları kontrol ettiriyoruz artık. Yani usulsüz ’Park yasaktır’tabelaları varsa ve etrafında bahsedilen otoparklardan varsa buna bakıyoruz. Bizden başka polis de dahil hiç kimsenin tabela takma yetkisi yoktur.” Sahte tabelalar yüzünden mağdur olan vatandaşlar itiraz etmelerine rağmen sonuç alamamaktan yakındı.

 

Trafik Vakfı 200 TL alıyor

Vatandaşları resmi kurumlar da mağdur ediyor. Vatandaşın okul, alışveriş merkezi, hastane ve adliye gibi binaların önlerine kısa bir süre için zorunlu olarak park ettiği araçlar, sahibine bilgi verilmeden Trafik Vakfı’nca özensiz bir şekilde çekiciye yüklenerek otoparka götürülüyor. İşi bittiğinde aracını yerinde bulamayan vatandaş, çekildiğini öğrenince otoparka koşuyor. Araç sahibi aracını alabilmek için park yasağı, taşıma ücreti ve park parası olmak üzere toplam 200 lira ödemek zorunda kalıyor.