Şaka gibi ama kötü bir şaka

Şaka gibi ama kötü bir şaka

Hazırlayan: Timuçin MERT

CHP Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapse çarptırıldığı ve tutuklandığı haberini okurken bir kez daha inandık ki... Bu ülkede artık her şey şaka... Şakalar da genellikle kötü şaka...

Enis dünkü karardan sonra mahkeme kapısında "Bunu yaratanlar utansın" diyordu.

(...) Kemal Kılıçdaroğlu dün Enis Berberoğlu'na:

- Moralini bozma arkandayız, diye sesleniyordu.

Ancak Enis Berberoğlu'nun arkasında sadece polisler vardı...

                       ***

Dokunulmazlıkların referanduma gitmeden kabul edilmesinin yolunu Kemal Kılıçdaroğlu 13 Nisan 2016 günü CNN'de şu sözlerle açmıştı:

"AKP'nin yaptığı düzenleme Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen 'Evet' diyeceğiz... Aksi halde AKP bu durumu istismar edecektir..."

AKP bu durumu nasıl istismar edecekti? CHP'yi HDP'nin koruyucusu gösterecekti!

Sırf bu haksız ve demagojik suçlamaya hedef olmamak için Anayasa'ya aykırı bir maddeye evet dedi CHP... Ve ok döndü dolaştı sonunda onları da buldu...

Gelinen nokta CHP'ye büyük bir gözdağıdır. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun savcılıklarda 30'a yakın dosyasının bulunduğunu da ekleyelim... O da hedeftedir...

Melih Aşık Milliyet

***

İkameti belli değil miydi

--------

Dün CHP Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu hakkında "MİT TIR'larının durdurulması" ile ilişkin davada Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi.

(...) Haberin hemen arkasından sosyal medyada en çok yer alan tepki "Damatlar ikametgahı belli olduğu için serbest bırakıldılar, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun ikametgahı belli değil mi" sorusuydu.

Güngör Mengi Vatan

***

Bu karar AKP'ye de yaramaz

------------------

... Damatları sabit adresi var diye tahliye eden Türk yargısı, yeri yurdu belli milletvekilini, karara itiraz sürecini dahi beklemeden derdest edip hapse attı. Bu yaşananlar Türkiye'de siyasetin ve yargının sınırlarını fazla zorlamaya başladı. Eğer bu yaşananların tam da 15 Temmuz'un yıldönümü arefesinde CHP ve genel olarak muhalefeti sindireceğini, AK Partiye yarayacağını düşünenler var ise, bence onlar da yanılıyor.

Üstelik bu karar tam da gazeteci ve yazarların, siyasetçilerin tutuklu yargılanması konusunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AK Parti hükümetinin başının zaten ağrıdığı bir döneme denk geldi. (...)  Ergenekon, Balyoz davalarında yaşananlar ortada. Bu kararın onu alanların övünç kaynağı değil, muhtemelen pişmanlık kaynağı olacağına da inanıyorum...

Murat Yetkin Hürriyet

***

Enis'in tutuklanması bana şunu öğretti

--------

 Türkiye gibi her devirde anında siyasallaşan bir yargı sistemine sahip olan bir ülkede...

"Yargıya güvenimiz tam, kaldırıyoruz dokunulmazlığı" denmemesi gerektiğini öğretti.

Ahmet Hakan Hürriyet

***

16 Nisan "Yetmez ama Evet"in mamulü

---------

 (...) 16 Nisan 2017 halkoylamasının tartışmalı sonuçlarını üreten baskı ortamını ve yasaya aykırı kuralları empoze eden AYM ve YSK, ne zaman, nasıl, kimler tarafından, siyasal iktidara kurban edilmişti?

12 Eylül 2010 halkoylamasıyla, "Yetmez ama 'Evet'çiler" tarafından değil mi!

Emre Kongar Cumhuriyet