Saklanan tarihi gerçek gün ışığına çıkarıldı!

Saklanan tarihi gerçek gün ışığına çıkarıldı!
Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu, bugüne kadar gizlenen tarihi bir gerçeği belgelerle gündeme taşıdı:

Hazırlayan: Ahmet YABULOĞLU

1919'da Türkiyeyi ABD işgal etti. Gençlerin de konuyu daha rahat kavramaları için bir çizgi roman özeti ilave edilen "1919 Gizli ABD İşgali" adlı kitabı hakkında Cevizoğlu şu çarpıcı değerlendirmelerde bulunuyor:

1919: Hepimiz biliyoruz!

Ama bilmediğimiz çok önemli bir şey var: Bizi kim işgal etti?

Okuttular: Yunan, İngiliz, İtalyan, Fransız…

Oysa, George Orwell'ın "1984" romanındaki gibi gizli bir el tarafından tarihten "kazınıp çıkarılan" ve gizlenen bir gerçek var: 1919'da Türkiye'yi ABD işgal etti!

Bu kitapta, tarihten gizlenen çok önemli gerçeği, yazılı ve görsel belgeleriyle nefesinizi tutarak okuyacaksınız.

Satış rekoru kıran, uzun zaman "en çok satan kitaplar" listesinin başında yer alan "İşgal ve Direniş (1919 ve Bugün)" adlı kitabımı yazarken, çok ilginç bir gerçekle karşılaşmıştım.

1919'da ülkemizi işgal eden sömürgecilerin arasında ABD'yi gördüm!..

Oysa, hiçbirimiz okul yıllarından bu yana ABD (Amerika Birleşik Devletleri) adını duymadık!.. İşgalci ülkeler olarak Yunanistan, İngiltere, Fransa ve İtalya'yı biliyor, onların yaptıklarını okuyorduk.

Sanki, "gizli bir el"(!) resmî tarih kitaplarımızdan ABD adını kazıyıp, çıkarmıştı!..

"İşgal ve Direniş"te bu gerçeğe yer verdim. Kitap yayınlandıktan sonra, çeşitli kaynaklar "İ ş g a l c i  A B D" gerçeğine ilgi duydu. Hatta, çok sayıda tarih öğretmeni beni arayıp, "Bunları biz de bilmiyorduk, şimdi öğrencilerimize sizin kitabınızı okutuyoruz" dedi. Ben de katıldığım konferanslar ya da televizyon programlarında  bu gerçeği vurguladım.

Ancak bir eksik vardı: Fotoğraf!..

Onu da, -ilginçtir ki, tarihçi olmayan- ünlü bir profesörümüz  haber verdi: "Kitabı ilgiyle okudum. Yazdıkların çok doğru. ABD'nin Türkiye'yi işgaline ilişkin bir fotoğrafı ben gördüm. İstersen sana da göndermek isterim" dedi. Dünyalar benim olmuştu. Hemen fotoğraf(lar)ın peşine düştüm.

Ve, bana gelen bir kaynak, araştırmalarım sonucu onlarca kaynak oldu.. Bilinen kaynakları da, bir kez daha "işgalci ABD" belge ve fotoğrafları arayarak yeniden okudum. Bu arada konu derinleşti.

Yaklaşık yüz yıldır gözlerden kaçırılan ve "resmi tarih" dışına atılan gerçek, başlı başına bir araştırma konusu durumuna geldi.

İşte böylece, politikacı ve devlet adamlarının yanı sıra her nasılsa tarihçilerin dahi atladığı(!!) bilgi, kalıcı bir eser haline geldi.. Hem de,  "tümüyle bu konuya ayrılmış" biçimde, bir "i l k  e s e r" olma özelliği ile.

Bu kitabı, "İşgal ve Direniş" kitabı ile birlikte okumanın "tamamlayıcı yarar" sağlayacağına inanıyorum. Bu iki kitabın, Kurtuluş Savaşı ile ilgili bundan sonraki yayınlamayı planladığım diğer eserlerle bütünlük sağlayacağına ve sağlam bir bilimsel kaynak oluşturacağına inanıyorum.

Ceviz Kabuğu Yayınları Tel:(0312) 442 68 38

***

Çağ açan sultanı yetiştiren bilge

Şehsüvâr-ı Cihângîr-Fâtihnâme, Cihângîr Tûğlar-Selîmnâme ve Demir Kuşaklı Cihângîr-Süleymânnâme kitaplarıyla Türk tarihinin üç büyük hakanını Türk kültürünün maddî ve manevî birikimleri içinde ele alarak onları tarihimizin en nadide mevkilerine yerleştiren Turgut Güler, bu kez Türk Devleti'ni bir cihan devleti yapan Fâtih Sultan Mehmed Hân'ı kutlu günlere hazırlayan hocası Akşemseddin'i "Değirmen Taşı" romanıyla bizlere anlatıyor. Akşemseddin, ârif lisânıyla, "değirmen taşı" sözünün içine, koskoca Türk Cihân Devleti'nin cümle ahvâlini ve işlerini sığdırıvermişti. Değirmen taşının dönmesi, her bir gayretin semere verdiğinin işâreti idi. Değirmen taşları dönüyorsa, Devlet-i Ebed-Müddet'in dünü, bugünü ve yarını birleşmiştir. Zamânını aynı tesbîh ipine dizen Türk Devleti, buradan alacağı arka çıkma ile olmazları oldurmaya devâm edecektir. Pâdişâhlık makâmında nice bin perdeler vardır, nice bin değirmen taşı, bir kimsenin katında yücelerin alâmeti olur. Akşemseddin, o yüceliği, zihninde ölçüp biçip murassâ bir kaftan eyledi ve hâlâ diz çökme vaziyetinde duran Sultan Mehmed Hân'ın sırtına geçirdi. Hoca'nın talebeye biçtiği elbîse, dervîş kıyâfeti değil, binlerce, yüz binlerce, hattâ sayılamayacak kadar çok değirmen taşını döndürecek pâdişâhlık libâsı idi ve bu mânevî kaftan, bahsi geçen Hünkâr kılığının olmazsa olmaz örtüsü idi. Adâlet üzre hareket eden Pâdişâh, kerâmetlerin en parmak ısırtanına yukarıdan bakardı. Zîrâ, adâletle hükmetmek kadar büyük bir kerâmet, zâhir ilminde de, bâtın ilminde de bulunmuyordu.

Ötüken Neşriyat Tel:(0212) 251 03 50

***

hudavendigar.jpgSiyasi atışmalar

Türk Sağı Sözlüğü, Türk Sağı Kronolojisi gibi farklı çalışmalarıyla dikkat çeken araştırmacı yazar Hüdavendigar Onur bu kez de siyasilerin gündemimize soktuğu ilginç söz ve diyalogları "Türk Siyasetinde Olaylar Sorunlar Yanıtlar" adıyla kitaplaştırdı. Başta siyasi parti liderleri olmak üzere siyaset dünyasının renkli kişilerinin ağzından çıkıp kamuoyunda yankı uyandıran sözler  ile liderlerin birbirlerine yönelik sataşmalarıyla gündem olan unutulmaz diyaloglar kitabın ana omurgasını oluşturuyor. Alfabetik düzende, bir tür siyaset sözlüğü gibi hazırlanmış eserden bazı madde başlıkları şöyle: *Adalet olmayan sarayın içine tüküreyim *AKP'li MİT Müsteşarı *Aldatıldım *Baş Paralel *Beyaz Toroslar gelecek *Bu kış komünizm gelecek *Bunlar kanla besleniyor *Çarkçı Ekmel *Darbeyi eniştemden öğrendim *Gulu gulu dansı *Hasan Sabbah meczupları *İmam hatipler arka bahçemiz *Kimsenin önüne yatmayız *Model değil fotomodeloluruz *Ne ak'ı ne adaleti kaldı *Saadet Partisi bir fabrikadır *Sivas'tan öteye gidemezler *Sizi gidi batı taklitçileri *Sucuk müdürü *Trafoya kedi girdi *Uzaktan kumandalı genel başkan

Uyanış Yayınevi Tel:(0212) 527 29 49

***

KÜTÜPHANEMDEN:

Başarmak zor değil, yeter ki iste ve çalış

Başarı kazanmış kişilerin başarı öyküleri her dönemde insanların ilgisini çeken bir konu olduğu için bu alanda yazılmış kitap sayısı da bir hayli fazla. Ancak bu konuda şöhret kazanmış kitapların başında Türkçe'ye "Kendine Yardım" adıyla çevrilmiş Self-Help'i saymadan geçemeyiz. Bu eser, hangi konum ve yaşta olunursa olunsun, belirlenmiş hedefe inanç, sabır ve çabayla ulaşılacağını; ne kadar imkansız ve zor görünürse görünsün, insanın kendi gücüyle elde edemeyeceği hiçbir şeyin olamayacağını ispatlıyor. Samuel Smiles'in yazdığı kitapta çok sayıda 'büyük adam'ın hayatından alınmış örneklerle başarılı olma sanatının sırlarına yer veriliyor. Elimdeki 4. baskısı 1969 yılında Yapı ve Kredi Bankası Kültür Yayınları'nın 1 numaralı kitabı olarak yayınlanmış. İngilizce baskısından Süreyya Berkem tarafından Türkçe'ye çevrilmiş olan kitap özellikle gençlere başarı yollarını gösteren bir rehber niteliğinde. Sözü fazla uzatmadan kitabın  "İyi veya Fena Kullanılan Para" başlıklı 10. bölümüne bir göz atalım:

"Bir insan parayı nasıl kullanır? Para kazanmak, biriktirmek ve harcamak pratik sahada insanın olgun olup olmadığını anlamak için muhtemelen en iyi bir imtihandır.

Her ne kadar parayı hayatın başlıca gayesi kabul etmek doğru değilse de filozofça bir görüşle onu küçümsemek de isabetli bir telakki olmaz. Zira, medeni konfor ile sosyal rahatlığı geniş ölçüde sağlayan paradır. İnsan tabiatının en güzel vasıflarından bazılarının paranın, yolunda harcanmasıyla sıkı sıkıya bağlı olduğunu inkar edebilir miyiz?

Bir insanın başarısı, elde ettiği değerleri, meziyetleri ve parasını yerli yerinde kullanmasıyla sıkı sıkıya bağlıdır"