Saldırgan AKP üyesi çıktı!

Saldırgan AKP üyesi çıktı!
Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin AKP üyesi olduğunu, olayın ardından da derhal partiden ihraç edildiğini bildirdi

Saldırgan AKP üyesi çıktı!

Meclis'te önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Ö.'nün, AKP'nin kayıtlı üyesi olduğu ortaya çıktı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na önceki gün TBMM'de saldıran kişinin AKP üyesi olduğunu, olayın ardından da derhal partiden ihraç edildiğini bildirdi. Çelik, sosyal paylaşım sitesinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Hüseyin Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Ö.'nün 2012'de Elmadağ'da partimize kaydolduğu tespit edilmiş ve olayın sonrası derhal ihraç edilmiştir" ifadelerini kullandı. AKP'nin 9 milyon üyesi bulunduğunu anımsatan Çelik, "Onlarca sabıkası olan birinin partimize üye kabul edilmesini ciddi bir özensizlik olarak değerlendiriyoruz. Bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu'na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz" dedi.

Yumruktan serbest
Bu arada saldırının ardından gözaltına alınan Orhan Ö., adliyeye sevk edildi. Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, Orhan Ö.'nün ifadesini aldı. Savcı Bayındır, ifade işlemi sonrası Orhan Ö.'yü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Orhan Ö.'yü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Ancak Orhan Ö., kendisi hakkında daha önce verilen denetimli serbestlik hükümlerini ihlal ettiği için cezaevine girecek.

Şikayetçiyim
Orhan Ö.'nün ifadesinde "Kılıçdaroğlu'nun görüşlerini beğenmediğim için yumruk attım" dediği öğrenildi. Ayrıca saldırganın kendisini tokatlayan vekillerden şikayetçi olduğu da belirtildi.  Ö.'nün ifadesi özetle şöyle: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan ve Hükümet aleyhinde yapmış olduğu açıklamaların ülke menfaatlerine ters düştüğünü düşündüğüm için bu eylemi gerçekleştirdim. Hiç kimseden ve örgütten her hangi bir talimat almadım. Ayrıca hiç bir örgüt ile ilişki ve irtibatım yoktur. Bana sorulan sorular hakkında hiçbir baskı ve tesir altında kalmadan avukatımın hazurunluğunda ifademi verdim. Şu an çalışmıyorum. Olay günü günü saat 08.45 sıralarında eşime Ankara'ya gideceğim diyerek evden çıktım. Meclise Dikmen kapısından, müracaatta CHP grup toplantısına katılacağımı belirterek içeriye giriş yaptım. Her hafta Salı günleri halka açık grup toplantısının olduğunu açık kaynaklardan ve kendisini CHP'li olarak bildiğim bir yakınımdan öğrendim." 

Kılıçdaroğlu'ndan özür dilerim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Ö.'nün annesi Vesile Ö., "Ben çok üzgünüm. Kılıçdaroğlu'ndan ve ailesinden çok özür dilerim. Benim yavrum dolduruşa geldi" dedi. Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde ikamet eden anne Ö., oğlunun işsiz olduğunu ve bunalım geçirdiğini söyledi. Oğlunun kimin dolduruşuna geldiğini bilmediğini ifade eden anne Ö., şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu'ndan da annesi olarak ben özür dilerim. Babası öldü öleli bunalım içinde. İşi yok, gücü yok. Evi kira, 1.5 yaşında kızı var. Ben ne diyeyim? Ben çok üzgünüm. Benim çocuğum dolduruşa geldi. Onun sabıkası yok. Bir tek cezaevine girdi, üç ay önce çıktı. İşi yok, aşı yok, ekmeği yok. Ekmeğe muhtaç, çoluk çocuğu. Ben çok üzgünüm. Kılıçdaroğlu da bir babalık yapsın yavruma." 

Cemil Çiçek'ten Meclis Güvenlik Zirvesi 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırının ardından grup başkan vekilleriyle bugün Meclis Güvenlik Zirvesi düzenleyecek. Cemil Çiçek, grup toplantısına giderken saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaşanan olayı değerlendiren Çiçek, şunları söyledi: "Biz daha önce Meclis grup toplantıları, ziyaretçi girişleri, ziyaretçilerin Meclis'te bulunma süreleri gibi konularda müteakip defalar yazılı ve sözlü açıklama yaptık. Gruplara muhtemel gelişmelerden duyduğumuz endişeleri dile getiren yazılar da yazdık. Biz elden geldiği kadar tedbiri almaya çalışıyoruz. Tabiatıyla burası halkın Meclisi. 'Ziyaretçiyim'diye geliyor. Salı günleri 12 bin 500'ün üzerinde ziyaretçinin geldiği oluyor. 4 siyasi partinin grupları arka arkaya geldiği için dar bir alanda izdiham yaşanıyor. Ne yaparsak yapalım kötü niyetliler varsa girmenin bir yolunu bulabiliyor. Fiziki objeler varsa bunları almaya çalışıyoruz ama gömleğinin içine pankartı sağlıyor geliyor, pankart açmaya çalışanlar var. Meclis'e girmesi sakıncalı olduğu bildirildiği zaman biz bunları engellemeye çalıştığımız zaman bazı milletvekillerimiz 'Biz onun kefiliyiz'diye içeriye alabiliyorlar. Şikayet ettiğimiz hususları doğrulayabilecek gelişmelerin olma ihtimali olabileceğini hep ifade etmeye çalıştık." Çiçek, şöyle devam etti: "Siyasi parti genel başkanına böylesine fiili bir durumun yaratılması, aynı şekilde milletvekillerimiz için de geçerlidir, üzücü bir durumdur. Biz biraz daha bu işleri sıklaştırırız. Tüm milletvekillerimizin ve gruplarımızın bundan gerekli dersleri çıkarması lazım. Meclis'te yapılan toplantılar grup toplantıları değildir, herkes grup iç yönetmeliklerine baksın, grup toplantılarında kimlerin olması gerektiği yazılı. Gruplar kendileri yönetmeliklerine uymuyorlarsa Meclis Başkanlığı olarak fiziki güç kullanarak, fiili durum yaratarak bu işleri ortadan kaldırmamızda zorluk var. Herkesten anlayış bekliyoruz." 

Meclis İdare Amiri: Güvenlik zafiyeti var
TBMM İdare Amiri AKP'li Salim Uslu, TBMM'de gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıda güvenlik zaafı olup olmadığı yönündeki sorularını yanıtladı. Uslu, "Güvenlik zaafı olduğu iddiası doğru.Bir güvenlik zaafı var tabi. Ama güvenlik zaafı buradaki güvenlik bürokrasisinden kaynaklanan bir zaaf değildir. Sistemden kaynaklanan bir zaaftır" dedi. Uslu şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi, Salı günleri saat 15.00'e kadar diğer günlerde de saat 14.00'e kadar dileyen vatandaşlar saat 10.00'da parlamentoya girip, Genel Kurul çalışmalarına başlayana kadar istediği vekil veya personelle görüşebiliyor. Burada herhangi bir sorun söz konusu değil. Şahsın aranıp aranmadığı konusunu biz bilmiyoruz.  Sadece bize kimlik bilgileri ibraz edildiğinde geçmişte suç işleyip işlemediğini bakılmaksızın eğer GBT'sinde bir sorun gözükmüyorsa o şahıs çok rahatlıkla girip görüşmelerini yapabilmektedir."