Saldırıya uğrayan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Yeniçağ’a konuştu

Saldırıya uğrayan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Yeniçağ’a konuştu
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal, kendisine ve parti yöneticilerine saldıran grubun yanında MHP'li yöneticilerin de olduğunu söyledi.

Gökay Mert Akşit / YENİÇAĞ

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal, cuma günü kendisine ait diş kliniğinden çıktığı sırada 4 kişinin saldırısına uğramıştı. Dün de evrak için karakola giden Özdal'ı bekleyen İYİ Parti Malatya Teşkilatı üyeleri, kalabalık bir grubun saldırısıyla karşılaşmıştı.

Yeniçağ'a olayla ilgili açıklamalarda bulunan Gökmen Kenan Özdal, hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle saldırıya uğradıklarını söyledi. 

Özdal ayrıca, saldırıyı yapan grupta MHP'li yöneticilerin de bulunduğunu ve tutuklanan 4 kişinin MHP Genel Merkezi'nin Başsavcılığa baskısıyla serbest bırakıldığını iddia etti.

Özdal'ın açıklamaları şöyle:

"Yaptığımız basın açıklamasında Türkiye’deki ekonomik duruma değinmiştik. İfade ettiğimiz şeyler birilerine fazla dokunmuş herhalde. Hükümetin yaptığı her şeyde destek veren muhalefetin de etkisi vardır. Mesela uçak olayında bir genel başkan 'tasvip etmiyoruz' dedi."

MHP GENEL MERKEZİ BAŞSAVCILIĞA BASKI YAPTI

"Ama Türkiye’nin geldiği noktada bir takım şeyler eğer bir insanın dudağından çıkanlarla oluyorsa veya biz basında 'bu hediye mi, satın alma mı' bu sorulara bir yanıt alamıyorsak bugünkü uygulanan sistemin bunun üzerinde etkisi var. Bugünkü durumdan Cumhurbaşkanlığı sistemi lehine çalışanlar ve bunu destekleyenler de pay sahibidir.

Saldırıyı gerçekleştirenler MHP’li. Dün tutukluydular. MHP Genel Merkezi’nin Başsavcılığa baskı yaptığı bilgisi geldi. Bırakıldıklarına dair bir haber var ama şu an tam teyit ettiremedim, yarın belli olur."

GRUBUN İÇİNDE MHP'Lİ YÖNETİCİLER DE VARDI

"Dün teşhis için götürüldüğüm asayişteki işlerimiz bir türlü bitmedi. Biz orada bekletilince arkadaşlarımız meraklanmış. 13.00’te basın açıklaması yapacaktık, 12.45’te biten işimiz 14.20’ye kadar uzadı. Biz basın açıklaması için partiye geçemedik. Partimiz ile asayişin olduğu yer çok yakın. Partiden il yönetici arkadaşlarımız beni merak edip gelmişler. Dışarı otururlarken bir grup orada kümelenmeye başlamış ve bizim arkadaşlarımıza saldırmışlar. Olayı yapanlardan birisi gözaltında olan şahıslardan birinin amcasının oğlu, kardeşi ve akrabaları. Yine aynı grup. Ve orada olaylar olurken diğer partinin yöneticileri de orada fakat herhangi bir fiili müdahalede bulunmadılar. Yani bu programlı bir oyun."

MİLLETİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

"Bu memleketteki bütün yanlışları, doğru gitmeyen şeyleri, milliyetçiliğin ne olduğunu, ülkenin gerçek çıkarlarının ne olduğunu yılmadan insanlara anlatmaya, dilimiz döndüğünce ifade etmeye devam edeceğiz. Bize basın karartması var, bize televizyon karartması var, bilgilendirme yapabileceğimiz yerler kısıtlı. Bir iki gazetemiz var sizin gibi, bunun yanında sosyal medya. Sosyal medyayı da mümkün olduğunca milletimizi bilinçlendirmek için kullanmaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler