Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Şalvarlı Picasso

Sanat dünyasında, “Köylü Ressam” veya “Şalvarlı Picasso” olarak bilinen Ayfer Bozkurt’un resim sergisi, Vakıf Eserleri Müzesi’nde dün açıldı. Ankara’nın Kazan ilçesi Tekke Köyü’nde doğan Ayfer Bozkurt’un resimle iç içe geçen yaşantısı çocukluk yıllarında başlamış ve resim yapmaktan hiç vazgeçmemiş. Resimlerinde köyünü ve geleceğe dair umutlarını paylaştığını ifade eden Ayfer Bozkurt’un sergisi 5 Şubat’a kadar görülebilir.
Canlı renkler kullandığı tablolarında güçlü insan figürleri öne çıkıyor. Gerçekten çok başarılı çalışma ve eserlere imza atmış. “Bizim de Türk Picasso’dan bir tablomuz olsun” derseniz Atatürk Bulvarı No. 23 Opera Ulus’taki sergi salonunu öneririz.

Bodrum Oda Orkestrası ve muhteşem konseri

Bodrum Oda Orkestrası geçen Cumartesi Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi Salonu’nda halka açık muhteşem bir konser verdi. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki bazı sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları Bodrum Oda Orkestrası’nın sanat koordinatörlüğünü Kültür ve Turizm Bakanlığı GSG Genel Md. Yrd.’cılığı görevinde de bulunan değerli sanatçı Numan Pekdemir yapıyor.
Gecede orkestra ile ilgili bilgi de veren Pekdemir, gelecek sene Ankara’ya tekrar gelmek arzusunda olduklarını, Bodrum’a filarmoni orkestrasının da çok yakıştığını vurgulayarak, bu defa Bodrum Filarmoni Orkestrası olarak gelmek istediklerini belirtti.
Konseri İtalyan orkestra şefi Stefano Mazzoleni yönetti. İzmir Senfoni Orkestrası’nın keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu’nun da solist olarak katıldığı konserde orkestra Kocaoğlu’na Vivaldi’nin dünyaca ünlü eseri, “Mevsimler”le eşlik etti. İkinci bölümde ise Nüvit Kodallı’nın “Telli Turna Orkestra Süiti” seslendirildi. Konserin son eseri ise Çaykovski’nin yaylı çalgılar için yazılmış serenadı oldu. Dünyaca önemli bestecilerin eserlerinin seslendirildiği konserde, orkestra izleyenlerden tam not aldı.
Orkestra, bis olarak Azerbaycanlı besteci Kara Karayev’in 3 dansından son bölümü ve son olarak da Mascagni’nin Cavelleria Rusticana Operası’ndan İntermezzo ile veda etti.
Çok sesli müziğin büyülü nağmelerinde keyifli bir gezinti yapan sanatseverlere final sonrası Numan Pekdemir tarafından Bodrum’dan getirilen Bodrum mandalinası ikramı ayrı bir sürpriz oldu. Orkestranın CD’lerinin de ücretsiz dağıtıldığı konser tek kelimeyle muhteşemdi. Kaçıran sanatseverlere orkestranın internet sitesini takip ederek yeni programlarına iştirak etmelerini öneririm. 

Yazarın Diğer Yazıları