Sami Kohen kimdir?

Sami Kohen kimdir?
Milliyet Gazetesi'nde 66’ıncı yılını doldurmaya hazırlanan duayen gazeteci Sami Kohen'in yoğun bakıma kaldırılmasının ardından "Sami Kohen kimdir? sağlık durumu nasıl? Nereli, kaç yaşında? Sami Kohen öldü mü?" soruları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

1928''de İstanbul''da doğan Sami Kohen, dış siyaset konusundaki köşe yazılarıyla tanınan bir yazar ve gazetecidir.

Sami Kohen Yahudi bir aileden gelir. Babası Gazeteci Albert Kohen''dir. Sami Kohen babasının 1939-1949 yılları arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarttığı "La Boz de Türkiye" (Türkiye''nin Sesi) gazetesini babasının hayatını kaybetmesinin ardından Türkçe olarak önce "Türkiye''nin Sesi" ve sonra "Haftanın Sesi" adları altında yayınladı. Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. 1954 yılında Milliyet gazetesine katıldı. 1960 yılında eşi Mirka ile evlendi. Jale ve Alp adlarında  iki çocuğu oldu.

Milliyet gazetesindeki köşe yazarlığının haricinde ABD''de yayınlanan "Christian Science Monitor" ile New York Times gazetelerinde de makaleleri yayınlanmıştır.1954 yılından bu yana aralıksız olarak Milliyet gazetesinde yazarlık yapmaktadır. Gazetecilik anıları 2007 yılında Özer Yelçe tarafından Sami Kohen Dünyanın Yazısı isimli bir kitap olarak yayınlanan Sami Kohen Türkiye''de aynı gazete kurumunda en uzun süre hizmet etmiş yazarlardandır.