Şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding. Tarihin nasıl yazıldığını herkese gösterdiler

Şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding. Tarihin nasıl yazıldığını herkese gösterdiler

Fatih Saboviç / YENİÇAĞ

Kadınlar EuroLeague organizasyonundaki Türk finalinde şampiyon, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-60'lık skorla mağlup eden Fenerbahçe Alagöz Holding oldu. Sarı lacivertliler elde ettikleri bu büyük başarıyla; kadın ve erkek basketbolda EuroLeague kupasını kaldıran ilk kulüp olarak tarih yazdı.

Bu muhteşem zafer, 1 günde elde edilmedi... Erkek basketbolda Zeljko Obradovic önderliğine her sezon adım adım ilerleyerek adını EuroLeague'in ve Avrupa'nın zirvesine yazdırmayı başaran Fenerbahçe, aynı başarıyı kadın basketbolda bir türlü gerçekleştiremiyordu.
Öyle ki sarı lacivertliler; daha önce 2013, 2014, 2017 ve 2022'de finalleri kaybetmiş, 2012-2016, 2021'de ise dörtlü finalde mücadele etmesine rağmen EuroLeague Kupası'nı müzesine götürememişti.

5. FİNALDE GELEN ZAFER
Fenerbahçe Alagöz Holding ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, 8 sezon sonra FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin finalinde karşı karşıya gelen iki Türk takımı oldu. Turnuvada 2013-2014 sezonunda Galatasaray ile Fenerbahçe, finalde karşılaşmış ve sarı kırmızılı takımın galibiyetiyle sonuçlanmıştı.
Sarı lacivertli ekip, tarihindeki 5. finalde mutlu sona ulaşmanın büyük sevincini yaşadı. Zorlu finalde Breanna Stewart tam 35 sayı üreterek muhteşem bir performansa imza attı.

AZİZ YILDIRIM'DAN ALİ KOÇ'A...
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın mirası; eski Başkan Aziz Yıldırım döneminde temelleri atılan bir yapıydı. Başkan Ali Koç yönetimi de bu mirasın üzerine iyice eğildi ve yatırım konusunda hiçbir şeyi sakınmadı.
Sarı lacivertlilerin Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Danabaş'ın emeklerinin yanına saha içerisinde de dünya basketbolunun önemli ismi koç Marina Maljkovic eklendi. Takım kadrosuna WNBA'in önemli yıldızları ve Avrupa'nın en üst düzey basketbol oynayan isimleri dahil edildi.

DENEYİM ÇOK ÖNEMLİ BİR FAKTÖRDÜ
Fenerbahçe Alagöz Holding, emeklerinin karşılığını sezon boyunca oynadığı mücadelelerde bir bir almaya başladı. Başarılı yönetim yapısının yanına Maljkovic'in ve oyuncuların deneyimleri eklendi.
Adım adım ilerleyen sarı lacivertliler, finalde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada tarihi farkla kupaya uzanmayı bildi.

DANABAŞ, ZAFERİ BAŞKAN ALİ KOÇ'A ARMAĞAN ETTİ
Çekya’nın başkenti Prag’taki Kralovka Arena’da oynanan finalin ardından Fenerbahçe Kadın Basketbol Şube Yöneticisi Mustafa Kemal Danabaş, "Duygularımı kelimelere dökmek çok zor şu anda. Camianın uzun zamandır beklediği bir şampiyonluğu getirdik. Hocamızla, takımımızla, A’dan Z’ye tüm kadroyla gurur duyuyoruz. Bu taraftarlara armağan olsun. Bugün burada olamayıp Türkiye’den bizleri dualarıyla destekleyen tüm taraftarlarımıza armağan olsun. En çok da bu şampiyonluğu çok hak eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’a armağan olsun. Bugüne kısmetmiş. Bu şampiyonluk çok güzel oldu" diye konuştu.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA GELEN HEDİYE...
Fenerbahçe camiasının kadınlar basketbol branşında yaşattığı büyük başarı; erkek basketbolda Obradovic'le olduğu gibi kadın basketbolda da yine bir Sırp koç ile geldi. Yugoslav ekolü önderliğindeki Fenerbahçe'nin başarıları bir başka oluyor... Cumhuriyetimizin 100. yılında hediye edilen bu kupa; gerçekten Türk basketbolunda çok anlamlı bir yere oturdu.
Şimdi erkek basketbolda Olympiakos ile karşılaşacak olan Fenerbahçe Beko'nun başarılarını ve gidebileceği yere kadar yapacağı yolculuğu beklemeye başlayacağız. Türk basketbolunu en üst seviyelere taşımak adına, yürekten başarılar dileriz Fenerbahçe Beko...

Yazarın Diğer Yazıları