Şampiyonluk turunu Rize’de atacaklar

Şampiyonluk turunu Rize’de atacaklar
Süper Lig’de bir hafta önce şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ın 4. yıldız kutlamaları bugün Rize’de yarın da İstanbul TT Arena’da yapılacak muhteşem bir törenle tamamlanacak.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş galibiyetinden sonra, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin beraberliği ile şampiyonluğu garantileyen sarı kırmızılılar, ligin son maçında Çaykur Rizespor’un konuğu olacak. Bu sezon nefes nefese geçen şampiyonluk yarışının sonunda 20. kez şampiyon olan Galatasaray’da bugünkü hedef sahada güzel bir futbol ile sezonu bitirmek. Sarı-kırmızılıların, Türkiye Kupası’nda çarşamba günü Bursa ile oynanacak final maçı nedeniyle bu sezon daha az süre alan oyunculardan kurulu bir kadroyla Rizespor karşısında sahaya çıkması bekleniyor. Cimbom’da sarı kart cezalısı olan Olcan forma giyemeyecek. Ev sahibinde ise Viera cezalı. Yeni Rize Şehir Stadı’nda saat 13.00’teki karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Bu sezon veda eden takımların daha önce belli olduğu ligde en rahat maçına çıkacak olan Karadeniz ekibinin de hedefi de sezona galibiyetle son vermek.

Rize’de Aslan üstün 
Galatasaray ile Rizespor, ligde bugün 30. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki 29 lig maçın 22’sini Galatasaray, 4’ünü Çaykur Rizespor kazandı.