Şampiyonu Trabzon, kupası Fenerbahçe oldu bitti!

Önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım çıktı; televizyonda üstüne basa söyledi: "Yer ile gök bir araya gelse o kupa Trabzon'a gitmez."

***

Ardından Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'ya söz hakkı doğdu, kararlı bir şekilde ilan etti: "Yer gök bir araya gelse, şampiyonluğu kimse Trabzonspor'dan alamaz."

***

Aslında her iki başkanın kulüpleri adına yaptıkları ben diyeyim "meydan okumalar", siz söyleyin "elde ettiklerini kaptırmamalar" bu ülkenin hukuğuna değilse bile gerçeğine uyuyor.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, şampiyon ayrı, kupa ayrı olamasa da; burası Türkiye!

Bu ülkede her konuda, her alanda olduğu gibi maalesef akıl almaz uygulamalar,  böyle garabetler yaşanabiliyor!  İşin ilginç yanı da normalmiş gibi ben diyeyim "ligler", siz söyleyin "hayat" devam ediyor!

***

Türkiye ve Avrupa'daki kayıtlara göre şampiyonluk Trabzonspor'da; kupası Fenerbahçe'de…

Keşke "bir sezonda iki şampiyon da olabilir" şeklinde tüzüğe ve hukuğa uyan bir uygulama olsaydı da sorun çözülse idi.

***

İyi de ortada tek kupa varken, iki şampiyon nasıl olur ki? Sorun değil! Kupanın çözümünü de bu ülkenin ahavali geçmişte bulup uygulamışlar bile… Nasıl mı?  Kupalar ortadan hızarla ikiye bölünmüş, olmuş bitmiş…  Sorun da ortadan kalkmış..

***

1958'de Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası finalinde Trabzon İdmanocağı ile Ankara Havagücü yenişemeyince… 1958'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında, Mülkiyeliler tarafından Başbakan Adnan Menderes adına organize edilen kupanın finalinde beraberlik olunca.. 1959'da Dilaver Argun adına düzenlenen dörtlü futbol turnuvasının finalinde Gençlerbirliği ile Ankaragücü birbirine üstünlük sağlayamayınca…

***

Demek ki, kupaya çözüm var, ama hukuğa yok! O zaman,  hukuğu kupaya mı, yoksa kupayı mı hukuğa emanet edeceğiz? Evrensel hukuk bunu, kupayı hukuğa emanet ederek çözdüğüne göre, 2010-2011 Şampiyonluk Kupası'nın yeri Trabzonspor'un müzesidir. Ama o kupa, o müzede olamayacaktır.  Maalesef! Çünkü burası Türkiye… O zaman, bu defteri gelin böyle gariplik, garabet içinde  kapatalım olsun da bitsin. Zaten aradan 6 yılda geçip, mesele zaman aşımına uğradı! O zaman; 2010-2011 şampiyonluğu Trabzonspor'un…

2010-2011 şampiyonluk kupası Fenerbahçe'nin…

Oldu mu?

Olsa da oldu, olmasa da oldu!

Yazarın Diğer Yazıları