Samsung Galaxy Fold 5'in piyasaya sürüleceği tarih belli oldu

Samsung Galaxy Fold 5'in piyasaya sürüleceği tarih belli oldu
Samsung'un yeni katlanabilir telefonunun ne zaman tanıtılacağı ortaya çıktı. Cihaza dair teknik özellikler de sıralandı.

Samsung’un piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni katlanabilir telefonu Galaxy Fold 5 modelinde Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine yer verilecek. Cihaz Samsung için özel üretilen versiyon ile tanıtılacak. Ayrıca yeni modelde, 3.36GHz saat hızında çalışan performans çekirdeği kullanılacak. İşlemcinin diğer çekirdekleri ise 2.8GHz ve 2.0GHz frekansında çalışacak.

SAMSUNG GALAXY FOLD 5 TEKNİK ÖZLLİKLERİ

TheElec tarafından yayınlanan rapora göre; Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5, 2023’ün üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek. Şirketin yeni modellerinin bataryası için LG Energy Solution ile anlaştığı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.

LG Energy Solution’a ek olarak Samsung, 2023 katlanabilir akıllı telefonlarının pillerini de Samsung SDI ve Çin’in Amperex Technology Limited’den (ATL) tedarik edecek. Bununla birlikte, tek bir pilin maliyetinin 10-15 dolar civarında olacağı ve Galaxy Z Fold5 ve Galaxy Z Flip5’in katlanır tasarımları nedeniyle iki hücre kullanacakları için toplam pil maliyetinin 30 dolara kadar çıkacağı belirtiliyor.

Cihazın 158.5 mm x 67.5 mm x 14.5 mm – 16mm boyutlara sahip olacağı belirtiliyor. Galaxy Z Fold 5, selefine göre 3 mm uzun ve 0.4 mm daha kalın olacak.

7.6 inç iç ekran boyutu ile tanıtılacağı belirtilen cihazın çözünürlüğü ise 1768 x 2208 piksel olacak. Katlanabilir Dinamik AMOLED 2x ile karşımıza çıkacak cihazın ekranı Gorilla Victus ile korunacak. Cihazda IPX8 sertifikası olacağını belirtiliyor.

NE ZAMAN TANITILACAK

Yeni model, Android 13 tabanlı One UI 5.1 arayüzüyle çıkacak.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 modellerinin 2023’ün üçüncü çeyreğinde tanıtılacağı iddia ediliyor.