Samsung'dan haber var

Samsung'dan haber var
Qualcomm’un Snapdragon 835’i tanıttığı basın toplantısın da Samsung Başkan Yardımcı Jong Shik Yoon yeni işbirliğini duyurdu.

New York’ta düzenlenen Qualcomm Snapdragon 835 tanıtım toplantısının sonlarına doğru sunum yapmak için Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jong Shik Yoon sahneye çıktı.

İki teknoji devi, yeni model akıllı telefonlar için bir araya geldiklerini duyurdu. Qualcomm’un Snapdragon 835 platformu, 10 nanometre mimari ve geliştirilen diğer yeteneklerle, Samsung’un Galaxy S8 için en önemli faktörlerden birisi olacak gibi duruyor.

Qualcomm Başkan Yardımcısı Keith Kressin, gazetecilerin önünde yeni iş ortağıyla el sıkışırken, bir yandan da Snapdragon 835’in yeni özelliklerini dile getirdi.

İYİLEŞTİRMELER ÇOK İYİ

Daha güçlü olmanın yanı sıra, daha az enerji harcaması beklenen yeni işlemci, daha önce kullanılan 14 nanometre mimariye sahip modellere göre %30 daha verimli, %27 daha performanslı ve %40 daha az enerji tüketimine sahip olacak.

Snapdargon 835 aha az yer kaplayacağı için telefonlarda daha büyük bataryalar kullanılmasına da olanak sağlayacak. Snapdragon 835 kullanan Samsung akıllı telefonların 2017’nin ilk dönenim de satışa sunacağı tahmin ediliyor.

Anlaşma bazı soruları da beraberinde getirdi. Samsung, yeni modellerinde kendi işlemcilerini kullanmayı planlıyordu.

Fakat, Note 7'de yaşanan problemler, bu alanda uzmanlaşan ve kullancılara güven veren doğru iş ortaklarıyla çalışmanın daha verimli olacağı düşünülmüş olabilir.