Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Sanat yelpazesinden kısa kısa

Sanat sezonu gösteri, temsil ve festivallerine tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle de 23 Nusan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası sebebiyle bir çok kurum ve kuruluş etkinliklerini çocuklara ayırdı. Sütunuma sığdırmaya çalıştığım kısa kısa başlıklar altında İstanbul’dan Ankara’ya hatta Van’a kadar bakınız neler var...
Van’da, her okul bir tiyatro!..
Devlet Tiyatroları 11. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği yarın başlıyor. 10. yılını “Her Okul Bir Tiyatro”  sloganıyla geçtiğimiz tiyatro sezonunda kutladığımız. Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nin 11.si Van depremi sonrası bu yıl yeni bir içerik kazandırılarak organize ediliyor. 
Bu yıl, deprem nedeniyle okulların hepsinde tiyatro oyunları çalışmak için prova imkanı bulunamadığından sadece seçilen pilot okullarda oyun çalışması yapılabildi.  Sanatçılarımız tarafından sahneye konan bu oyunlar, oyunda görev alan çocuklar için profesyonel bir tiyatro atölyesine dönüştürüldü.  23 Nisan okul kortejlerinin sokak gösterileri, Clown World İstanbul’un katılacağı ve binlerce uçurtmanın Van semalarında yükseldiği uçurtma şenliği ile Devlet Tiyatroları’nın 4 ayrı bölgesinden katılan çocuk oyunlarının gösterimiyle zengin bir programa sahip olan Akdamar Şenliği, bu sezon da Van’ı bir çocuk ve sanat merkezine dönüştürecek.

Müzikal çocuk oyunu
Ankara Devlet Tiyatrosu, yeni çocuk oyunu “Karlar Kraliçesi” nin ilk temsilini 18 Nisan 2012 Çarşamba günü Saat 11:00’de Şinasi Sahnesi’nde verdi. Aynı sahnede 19, 20 Nisan tarihlerinde temsil edilen oyun; 24 - 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan  “Devlet Tiyatroları 8. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali”  kapsamında da 28 Nisan’da Altındağ Tiyatrosu’nda, 29 Nisan’da Küçük Tiyatro’da Saat 11:00 ve 14:00’de izleyecileri ile buluşacak.
Dostluk, inanma, cesaret temalarını işleyen ve 7 yaş üstü çocuklara önerilen oyunun konusu ise şöyle : Gerda ve Kai bir İskandinav şehrinde, büyükanneleri ile bir tavan arasında yaşayan iki yakın arkadaştır. Karlar Kraliçesi, Kai’a büyü yaparak kaçırır ve onu Kuzey Kutbu’ndaki buzdan sarayına götürür. Oyun, cesur Gerda’nın arkadaşını kurtarmak için çıktığı yolculuğu anlatır. 

Troya Sergisi Neomarin’de
Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı ’Troya’gösterisinin kostüm ve aksesuarlarından oluşan sergi 11 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında Neomarin’de...Sanatseverlerin oldukça ilgi göstereceği sergide kostümlerin dışında iki adet yaklaşık 9 m uzunluğunda Truva atı, 5’er metrelik Hector ve Aşil heykelleri ile Priamos Hazineleri bulunuyor. 

57 senedir mikrofonun efendisi
BeşiktaşBelediyesi tarafından yedi sezondur düzenlenen  “Ustalara Saygı” toplantıları, 23 Nisan’da gazeteci, yazar, sunucu ve televizyoncu kimlikleriyle altmış yıla yakın bir süredir hayatımızda olan Halit Kıvanç için gerçekleştiriliyor. Yıllarca TRT’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerinin sunuculuğu da üstelenen Halit Kıvanç için hazırlanan etkinlik, bu  “neşesi hiç yaşlanmayan çocuk için”  özel olarak yarın akşam organize ediliyor.

Yazarın Diğer Yazıları