Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Sanatta bu hafta neler oluyor ?

30 Nisan’da başlayan İstanbul Kültür Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen Uluslar arası Cüneyt Gökçer 3. Tiyatro Festivali 10 Mayıs tarihine kadar tiyatro severlere zengin bir program sunuyor.
Oyunların yanı sıra atölye çalışmaları, konferanslar, paneller, müzik dinletilerinin de gerçekleştirileceği festivalin ana amacı kutuplaşmaları ortadan kaldırarak dostluk, sevgi ve barışa destek vermek. Festival kapsamında yurt dışından 5, Türkiye’den 7 üniversite tiyatro topluluğu ile Devlet Tiyatroları’ndan eserler İstanbul’lu sanatseverlerle buluşuyor.

Yaşam boyu onur ödülleri verildi
Cüneyt Gökçer sergisi ile başlamış olan Uluslar arası Cüneyt Gökçer 3. Tiyatro Festivali’nde çok duygusal anlar da yaşandı. Festival özel bir törene de ev sahipliği yaptı. Hocaların hocası, usta aktör, Devlet Sanatçısı Cüneyt Gökçer adına İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış töreninde Arsen Gürzap, Ayşenil Şamlıoğlu, Ayten Gökçer, Burak Sergen, Can Gürzap, Cihan Ünal, Derya Baykal, Füsun Balkaya, Gencay Gürün, Hale Eren, Kazım Akşar, Kenan Işık, Levent Kırca, Melek Baykal, Refik Erduran, Sema Aybars, Sumru Yavrucuk, Yücel Erten ve Zafer Ergin’e Yaşam Boyu Onur Ödülleri takdim edildi.


İstanbul SDT “Antigone” ile Ankara’da
Sophokles’in yazdığı, Sabahattin Ali’nin dilimize çevirdiği, Kenan Işık’ın uyarladığı ve yönettiği İstanbul DT yapımı “Antigone”, 1 Mayıs’tan bu yana gösterimde olan Akün Sahnesi’nde son kez tiyatro seyircisi ile buluşacak. Dekor ve giysi tasarımı Elena İvanova’ya, Işık tasarımı Önder Arık’a, müziği Ayla Çelik’e, aranjör - tonmaister Çağrı Kodomonoğlu’na ait oyunun asistanları Tuğçe Sarıtekin Karasu ve Eylem Server Ünüvar. Ali Sürmeli, Gökhan Mert Yılmaz, Atilla Olgaç, Gözde Okur, Selin Tekman, Suna Selen, Murat Sarı, Barış Bağcı, Kerem Gökçer, Tuğçe Şartekin Karasu, Fatma İnan, Tarkan Koç, Eylem Server Ünüvar, Gökhan Yılmaz rol alırken, koroda Tarkan Koç, Hilal Kuvvet, Bora Godri, Gülcan Burcu Değirmenci, Hande Gençörnek, Onur Ertaman, Simel Keçecioğlu, Ebru Üstüntaş, Canan Duran, Sercan Sungur, Ömer Menteşe, Aybaş Taştekin, Aykut İspir, Kerem Gökçer, Fatma İnan, Güzide Arslan yer alıyor. Anlatan Tomris İncer.
Oyunun konusu 
 “İktidarı ele geçirmek adına savaşa tutuşup birbirlerini öldüren iki kardeşten birinin gömülmesine devlet otoritesinin izin vermemesi nasıl bir toplumsal travmaya yol açar? Güçlüler, iktidar sahipleri ne adına ve niçin yasa koyarlar? Bu yasalar toplumun genel çıkarları için midir yoksa sadece güç ve para sahiplerinin işine gelen yasalar mıdır? Sadece aileyi ya da bir aşireti ilgilendiren çok özel spesifik durumlar için de yasa koymak doğru bir yaklaşım mıdır? Ölen bir yakınına, kardeşine nasıl bir cenaze  töreni yapılmasına devlet mi karar vermelidir, yoksa aile bireyleri mi?
İyi seyirler...

Yazarın Diğer Yazıları