Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Sanat’tan kısa kısa haberler Maket sergisi Ankara’da açıldı

Ankara Maket Topluluğu tarafından Cepa Alışveriş Merkezi’nde açılan “Maket sergisi” Ankaralılarla buluştu.
2007 tarihinde kurulan ve 20 kişiden oluşan  “Ankara Maket Topluluğu” nda her yaş ve meslek grubundan katılımcılar hazırladıkları birbirinden güzel maketleri Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuyorlar. Ankara Maket topluluğu adına açıklama yapan Başkan Veli Vahap Saltık, çalışmalarını herkesin kendi evinde hazırlayıp getirdiğini belirtti.
Örneğin, topluluk, FRSS askeri araç maketlerinde 2010 yılının en iyi model maket ödülünü 220 maket arasından almış. Ayrıca, Hava Kuvvetleri Müzesi’nde de Hava Kuvvetleri’nin 100. Yıl kutlamaları sebebiyle düzenlenen model maket sunumunda da helikopter maketiyle birinciliğe hak kazanmış. Bir hafta süreyle devam edecek olan sergiyi Ankara Cepa Alışveriş Merkezi’nde gezebilirsiniz.

 


Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

 


2008 yılından bu yana Karlskrona-İsveç ve 3 kez de İstanbul’da gerçekleştirilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Ankaralı izleyici ile de buluşmak için 11-14 Nisan tarihlerinde Ankara’ya geliyor. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterime girecek olan 24 film ücretsiz olarak başkentli sinemaseverlerle buluşacak. Bu arada festivali 2009 yılından bu yana iklim değişikliği konusunda eylem ve çalışmalarıyla bilinen 350 Ankara Grubu ve gönüllüler organize ediyor. Festivali anlamlı kılan yanı ise şu; festival sürdürülebilirlik konusunda ilgi duyan ve emek harcamak isteyen gönüllüler ve destekçilerin ortak imecesi ile Ankara’ya taşınıyor. 11 Nisan akşamı saat 19.00’da Özgürlük Tohumları filmi ile başlayacak olan festival, 4 gün boyunca dans gösterileri, konserler ve söyleşilerle devam edecek.

 


Küçük Hanımlar ve Küçük Beyler

 


Küçük Hanımlar ve Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, 25-30 Nisan 2013 tarihinde başlıyor. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na tiyatro sanatı ile katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılımını sağlamak, tanıtmak ve yurtdışında bu daldaki gelişmeleri takip ederek kültürler arası gelişim ve değişime hizmet etmek amacıyla DT Genel Müdürlüğü, 2005 yılından beri her yıl 25-30 Nisan tarihlerinde Ankara’da Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ni düzenliyor.
Festival ismini ve içeriğini büyük önderimiz Atatürk’ün çocuklara yönelik şu söyleminden almış; “Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”
Devlet Tiyatroları, festivalin dünyada düzenlenen çocuk ve gençlik tiyatrosu festivalleri arasında saygın bir yer edinebilmesi için büyük emek veriyor. Bugüne dek çocuklarımızı, çocuk tiyatrosunun çok farklı alanlarında uzman ve tanınmış ekiplerle buluşturmuş ve çocuk tiyatrosunun çok farklı türlerini de bünyesine katmış. Festival süresince; kukla, gölge oyunu, kara tiyatro, dans tiyatrosu, opera, bale ve sokak tiyatrosu gibi farklı tekniklerin kullanıldığı gösterimlerin yanı sıra, etkinlik kapsamında seminer ve söyleşiler de yer alacak.
İyi seyirler...

Yazarın Diğer Yazıları