Sanayicilerden işsizlik uyarısı!

Sanayicilerden işsizlik uyarısı!
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ekonomik toparlanmanın sancılı bir seyir izlemeyi sürdürdüğünü, üretken yatırımların zayıf seyrettiğini, ciddi risklerin bulunduğu günümüzde yeni politikalara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Ekonomik toparlanmanın sancılı bir seyir izlemeyi sürdürdüğü, üretken yatırımların zayıf seyrettiği, özellikle finansal istikrar üzerinde orta vadede ciddi risklerin bulunduğu günümüzde yeni politikalara ihtiyaç var” dedi. İSO Başkanı Bahçıvan, gelecek dönemde olası mevsimsel düşüşler haricinde yüzde 10’un altında işsizlik oranı beklemenin gerçekçi olmayacağını belirterek bu noktada işsizlik ile eğitim sorunumuz arasında yakın bir ilişki olduğunu söyledi.

Kurdaki artış
Bahçıvan, Türkiye ekonomisinin 2015 yılının ilk çeyreğini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaşanan gelişmelerin etkisiyle oldukça hareketli bir ortamda geride bıraktığını anlatarak, küresel ekonomide enerji fiyatlarından kaynaklanan rahatlamanın, özellikle döviz kurundaki olumsuz gelişmeler nedeniyle Türkiye ekonomisine daha sınırlı yansıdığını kaydetti. Kurdaki artışın ithalat yükündeki gerilemenin olumlu etkilerini kısıtlarken, enflasyon beklentilerinin artış yönünde etkilenmesinin genişleyici para politikaları için Merkez Bankası’nın manevra alanını sınırladığını dile getiren Bahçıvan, “Ekonomik toparlanmanın sancılı bir seyir izlemeyi sürdürdüğü, üretken yatırımların zayıf seyrettiği, özellikle finansal istikrar üzerinde orta vadede ciddi risklerin bulunduğu günümüzde yeni politikalara ihtiyaç var. Bu ihtiyaca dikkat çekerken, sürdürülebilir büyüme için para politikalarının ötesinde farklı araçlara gereksinim duyuluyor” diye konuştu.