Sandıklar saat kaçta açılır? Sonuçlar ne zaman belli olur?

Sandıklar saat kaçta açılır? Sonuçlar ne zaman belli olur?
24 Haziran 27. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 56 milyon seçmen sandık başına gitti. Peki sandıklar ne zaman açılır? Oy sayımları ne zaman başlayacak? Sonuçlar ne zaman belli olur? İşte merak edilen tüm sorular:

Sandıkların saat 08:00'da açılmasıyla birlikte 56 milyon vatandaş oy kullanmak için sandık başına gitti. Oyunu kullanan vatandaşların akıllarına ise sandıkların ne zaman kapanacağı vardı.

YSK'dan yapılan açıklamaya göre saat 17:00'a kadar sandıklara giderek oylarını kullanabilecek. Saat 17:00'da sandıkların kapatılmasının ardından oy sayımları yapılabilecek.

OY SAYIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK? OY ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vatandaşların oy kullanma işleminin ardından saat 17:00'da sandıkların kapatılmasının ardından oy sayımlarına geçilecek. Saat 18:00-21:00 saatleri arasında TV,radyo ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21:00'da seçim yasaklarının kalkmasının ardından bütün yayınlar serbest olacak ve sandıklardan gelen ilk oranlar yayınlanacak. Kesin seçim sonuçlarının açıklanması ise YSK'dan beklenecek.