Sanki Churchill aradı..

Bir toplum ve siyaset üst üste aynı yanlışı tekrarlar mı? Üstelik bu yanlış koca bir imparatorluğu parçalamış ve yüzlerce kere yazılıp çizilmişse..
Alakası yok sanmayın lütfen.. Bal gibi var ve bir çeşit tarihin tekerrürü.
PKK ne istiyor bu ülkeden?
Bölünüp ayrılıp bir Kürt Milleti yaratarak ayrı bir devlet kurmak... Bu tespite itirazı olan var mı?
Yok!
Peki, din kardeşimiz Arnavutlar ne istiyordu bundan 100 yıl kadar önce?
Ya Sırplar? Peki, Bulgarlar?.
Çok daha beriye Ortadoğu’ya gelin.. Araplar ne istemişlerdi? Şerif Hüseyin neden ayaklanmıştı?
Ya sürekli önümüze sürülen uluslararası meselemiz haline gelen Ermenilerin derdi neydi? Devlet-i Âliye’nin en şirin ve gözde topluluğu onlar değil miydi?
Rumlar?.
Haydi, onları bir kenara koyalım, özellikle Araplar ve Arnavutları özele alalım. Ne yaptılar Osmanlı’ya? Yani Türk’e.. Söyleyin! Hem de yüksek sesle bir kere daha: Söyleyin ne yaptılar?
Tam 2,5 milyondan fazla insanımızı katledip toprağa gömdüler. Balkan faciasından 1,5 milyondan fazla Türk; (evet Türk; başkası değil, bizzat kendisi) hunharca katledilmedi mi?
Yemen türküsünü sırf maceradan mı yazdık sanıyorsunuz? Arap çöllerinde arkadan vuruluşumuzu mazur göstermek isteyenler koca bir imparatorluğun Arap çöllerinde paramparça edilişini İngiliz casusuna bağladılar. Onlara göre Lawrence olmasaydı, dindaşımız Araplar aldanmayacak ve biz arkamızdan hançerlenmeyecektik. 
Bu ihaneti ve kayıpları, çoğu kere devlet ve siyaset adamlarının beceriksizlikleri yüzünden verdiğimiz kayıpların benzerini 100  yıl sonra aynı mantık, aynı usul ve aynı beceriksiz politikalarla yeniden yaşamıyor muyuz gel de kahrolma..
Balkanlarda da Anadolu içlerinde de tüm ayrılıkçı faaliyetler tıpkı PKK’nın yaptığı gibi başladı ve tıpkı hükümetlerin PKK’ya gösterdiği iyimser politikalarla sonuca gitti.
İsteyen bir karşılaştırmalı tarih yazsın. Evet, özellikle üniversite hocalarından istirham ediyorum. Lütfen karşılaştırmalı bir tez yazdırın. Göreceksiniz ki, dünkü Osmanlı hükümetleri ile bugünküler tıpatıp aynı yöntem ve teknikle meseleye yaklaşıyor. Gazeteler ve aydınlar aynı yöntemi izliyor.
İngiltere yerine ABD’yi, Fransa Almanya ve ötekiler yerine AB koyun. Ruslar bugünde pozisyonunu zaten koruyor. Uluslararası aktörler bile aynı rolü oynuyor. Bizim hükümetlerimiz ecnebiden yani ABD’den bağımsız gene kendi kendini yönetemiyor. Özgür kararlar alamıyor. Büyük Ortadoğu Projesinin o günkü aktörlerinin rolünü bugünküler oynuyor. 
Ülkeyi 13 yıldır yönetenler, güya Osmanlı olacaklardı.. Oldular ama hangi Osmanlı oldular?.. Teslimiyetçi Osmanlı oldular.. Yöneten, emreden, hükmeden, karar alan ve uygulayan Osmanlı olamadılar. 
Obama tutmuş, bizimkileri arayıp başsağlığı dilemiş...
Sanki dönemin İngiltere Başbakanı Churchill (Çörçil) arayıp  “geçmiş olsun”  demiş gibi geldi bana ve yüzümde buruk bir acı belirdi.
Bence Fahrettin Paşa’nın Medine savunmasını okumanın ve acıklı Yemen Türküsünü ara sıra tekrar dinleyerek, Balkan faciası belgeseli seyretmenin tam zamanıdır.
Geçmişte yaşadığımız olaylar, kısacası tarih bize ne öğretti biliyor musunuz?
Eğer silahınız varsa ve zamanında kullanmamışsanız, biliniz ki ayrılıkçılar hiç gözünüzün yaşına bakmaz başınızı ezerler. İşte eziyorlar.. 

Yazarın Diğer Yazıları