"Sanki krizi derinleştirmek ister gibiler"

"Sanki krizi derinleştirmek ister gibiler"
Türkiye Varlık Fonu'ndaki değişiklikler hakkında değerlendirmeler bulunan CHP'li Şener, "Dışarıdan bakan insanlar açısından komik bir manzara" dedi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Türkiye Varlık Fonu'nda yapılan son değişiklikler ekonomiyi de olumsuz etkileyecek eleştirileri geliyor.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Hazineyi, Maliyeyi, devletin tüm bütçesini parasını, ekonomik varlık ifade eden, varlık fonundaki bütün varlıklarını akraba iki kişinin kendisine bağlaması çok ters bir şey. Dışarıdan bakan insanlar açısından komik bir manzara" dedi.

Türkiye'nin hazinesi ve maliyesi dahil tüm mal varlıklarının, ülkenin yıllardır biriktirerek, üreterek oluşturdukları varlıkların çok önemli olduğunu ve bu nedenle özellikle kriz ortamlarında bu ekonomi yönetiminin bu konularda çok dikkatli olması gerektiğini kaydeden Şener, genel olarak olduğu gibi son yapılan değişiklikte de bu hassasiyetin gözetilmediğinin anlaşıldığını söyledi.

Bir ülkenin ekonomisinde iki kişinin ülkenin tüm parasının üzerine adeta oturur gibi bir düzenleme yapılmasının doğru olmadığına dikkat çeken Şener, şöyle devam etti:

"Hazineyi, Maliyeyi, devletin tüm bütçesini parasını, ekonomik varlık ifade eden, varlık fonundaki bütün varlıklarını akraba iki kişinin kendisine bağlaması çok ters bir şey. Dışarıdan bakan inanlar insanlar açısından komik bir manzara. İki kişi bu ülkenin bütün hazinesinin, maliyesinin üzerine oturmuş, onu yönetmeye kalkıyor, liyakat yok, akrabalıktan başka hiçbir vasıf yok. İnsanın aklına kötü kötü şeyler getiriyor."

KRİZ DERİNLEŞSİN Mİ İSTENİYOR?

Abdüllatif Şener, ekonomide işler kötü gittiği, ekonominin kriz göstergelerinin arttığı bir zaman en önemli konunun güven olduğunu her alanda ülkeye olan güvenin artması gerektiğini belirterek, bu yönde adımların atılmasının ekonominin düze çıkması açısından önem taşıdığını vurguladı.

AKP iktidarının kriz yönetimi konusunda yapılması gerekenleri tam olarak yapamadığını, eksik kaldığını dile getiren Şener, "Bu kriz ortamında ekonomik krizden çıkmanın en temel kurallarından bir tanesi güvendir. Güveni tahrip eder. Sanki kriz derinleşsin gibi bir kriz yönetimi var. Bunların hiçbiri ülkemize de, insanımıza da, devletimize de bir fayda getirmez. Yanlış bir tavırdır" diye konuştu.