Şanlıurfa’da feryatlar yürekleri dağladı!

Şanlıurfa’da feryatlar yürekleri dağladı!
Cizre’de 1 asker ve 1 polis şehit oldu, İdil ve Sur’da yaralanan 2 polis memuru kurtarılamadı

Terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası amacıyla Cizre’de operasyon düzenleyen güvenlik kuvvetlerinin üzerine ateş açıldı. Çatışmada bir asker ile bir polis şehit oldu.

İkisi de kurtarılamadı

Sur’daki çatışmada yaralanan ve GATA’da şehit olan Uzm. Çvş. Hasan Talay’ın cenazesi Balıkesir’e gönderildi. Yüksekova’da kız arkadaşıyla alışverişe giderken katledilen polis memuru A. Kadir Oğuz, Şanlıurfa’da toprağa verildi.

 

Şanlıurfa’da feryatlar yürekleri dağladı!

Bölücü teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Abdulkadir Oğuz dün binlerce kişinin gözyaşları ve feryatları arasında toprağa verildi.

2-264.jpg

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Abdulkadir Oğuz (31) dün Şanlıurfa’da toprağa verildi. Şehit için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlendi. Vali Yakup Canbolat, AKP milletvekilleri Halis Dalkılıç, Belma Satır ve Cemil Yaman, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ile kamu kurum amirleri, askeri erkân ve şehidin meslektaşlarının katıldığı törende saygı duruşunun ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani’nin dua etmesinin ardından şehidin naaşı askeri uçakla memleketi Şanlıurfa’ya uğurlandı. GAP Havaalanı’nda şehidi karşılayan ailesi ve yakınları arasında fenalık geçirenler oldu. Şehit Oğuz’un Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki Dergah Camisi’ne getirildi. Şehidin cenazesinin başına gelen anne ve babası tabuta sarılarak gözyaşı döktü, ağıtlar yaktı. Tören sırasında zaman zaman duygulandığı gözlenen Vali İzzettin Küçük ve protokol üyeleri, baba Şevket Oğuz’u ve aile fertlerini teselli etti. Şehidin naaşı İl Müftüsü İhsan Açık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bediüzzaman Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi

3 şehit daha verdik

Bu arada Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan ve Ankara’da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Hasan Talay’ın (27) cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Balıkesir’e gönderildi. Teröristlerin 1 Şubat’taki silahlı saldırısı sonucu yaralanmasının ardından sevk edildiği GATA’daki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Talay’ın 2. Sakarya Mahallesi Üzüm Sokağı’ndaki baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Yusuf Talay, annesi Semanur Talay ve eşi Hacer Talay’ın Ankara’da bulunduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Talay’ın naaşı Balıkesir’de defnedilecek. Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası amacıyla 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu” sürüyor. Operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu.

 

Yaşam mücadelesini kaybeden şehide veda

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının zırhlı ekip aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Tayfun Yüce (24) dün Adana’nın Ceyhan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. İdil’de 1 Şubat’ta düzenlenen terör saldırısında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) 9 günlük yaşam mücadelesini kaybederek önceki gece şehit olan Yüce’nin naaşı buradaki törenin ardından askeri uçakla Adana
Havaalanı’na getirildi. Şehidi ailesi, yakınları, Vali Mustafa Büyük, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, kamu kurum müdürleri karşıladı. Buradan helallik alınması için Ceyhan ilçesi Emek Mahallesi’ndeki baba evine götürülen cenaze daha sonra Merkez Abdulkadir Ağa Camisi’ne getirildi. Yüce, Adana Müftüsü Arif Gökce’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Dutlupınar Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Törene şehidin babası Tahir Yüce, annesi Elif Yüce ve nişanlısı Nursin Güven ile Vali Mustafa Büyük, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, bazı milletvekilleri, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 1 yıldır Şırnak’ta görev yapan şehidin nişanlısı Nursin Güven ile önümüzdeki nisan ayında düğün yaparak evlenmeyi planladığı öğrenildi.

1-355.jpg