Şanlıurfa'nın göbeğinde et skandalı. Rezilliğin daniskası. Hollanda ineği değilse at eti

Şanlıurfa'nın göbeğinde et skandalı. Rezilliğin daniskası. Hollanda ineği değilse at eti
Şanlıurfa'da kamyonet kasasında onlarca büyükbaş hayvanın hijyenik olmayan koşullarda inşaat malzemesi gibi taşınması tepkilere neden oldu. İnsan sağlığını tehdit eden görüntülerle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı göreve çağrıldı. Bir vatandaş "Bu hayvanlar uzun bacaklı, uzun boyunlu. İnek bile olsa taşınma ortamı rezilliğin daniskası. O etleri bize yedirecekler" dedi.

ODATV'nin haberine göre, para kazanma hırsının insan sağlığını bile hiçe saydığı ülkemizde skandal görüntülerin ardı arkası kesilmiyor.

Marketlerde satılan hazır dönerlerin paketlendiği işletmedeki skandal görüntülerin ardından tepki çeken fotoğraflar bu kez Şanlıurfa'dan geldi.

Kilolarca etin, kasası açık bir kamyonete üst üste atılıp hijyenik olmayan koşullarda taşındığı görüldü.

Hayvanların soğuk hava pedolu araçlar yerine yük taşımada kullanılan kamyonetin kasasında taşınması tepkilere neden oldu.

Duyarlı bir vatandaş "Bu hayvanların boyun ve bacak kısmı uzun. At, eşek hatta deve bile olabilir. Belki de iri bir cins başka tür büyük baş hayvan. Ama nakliyesi tek kelimeyle facia. Rezilliğin daniskası. Bu vatandaşın sabihi yok mu? Bu hayvanların ne tür olduğunu tahmin etmekte zorlanıyorum. Bildiğim tek şey ise bu etleri bize ekmek arası da olsa yedirecekleri" yorumunu yaptı.  

Sosyal medyadaki “Denetle” adlı hesaptan yayımlanan fotoğraflara, “Ülkemizden bir gıda güvenliği manzarası. Kilolarca et hijyen koşullarından ve gıda güvenliği şartlarından uzak olarak kamyonetlerle taşınıyor. Bu taşıma şekli 5996 sayılı mevzuata aykırı olup kamu sağlığını alenen tehdit etmektedir” mesajı eklendi.

İşte o mesaj:

Fotoğrafta yer alan bir panodaki afişten anlaşıldığı üzere, et skandalı Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaşandı. Tepki çeken görüntülere ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı göreve çağrıldı.

Fotoğraflar üzerine süren tartışmada ise kesinlen hayvanların at ya da eşek olabileceği iddiası gündeme geldi.