Hedef artık ilk dört

Hedef artık ilk dört
Ligde kötü giden, Türkiye Kupası’nda elenen, UEFA’da umudu azalan Trabzonspor rotasını belirledi

Napoli’ye 4-0 yenilerek bu sezon destan yazdığı Avrupa Ligi’nde de şansını azaltan bordo-mavililer, 
yeni dönem için düğmeye bastı. Lider Beşiktaş ile 14 puan fark olduğu için şampiyonluk umudu azalan Fırtına’da, ilk 4’de girme hesapları yapmaya başlayan yönetim ve teknik heyet topa tutuldu.

2014-2015 Süleyman Seba Futbol Sezonu’na büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, hedeflerini bir bir kaybedince rota değiştirdi. Sezona Vahit Halilhodzic ile başlayıp, Ersun Yanal ile devam eden ve hem ilk yarı hem de ara dönemde rekor transferler yapmasına rağmen yarıştığı tüm dallarda beklediğini bulamayan Karadeniz Fırtınası’nda gözler yeni sezona çevrildi. Çünkü bordo-mavililer, Süper Lig’de lider Beşiktaş’la arasında 14 puan fark olduğu için şampiyonluk umutlarını zora soktu ve Türkiye Kupası’na da veda etti. Ayrıca sezon başından beri fırtınalar estirdiği Avrupa Ligi’nin 2. Tur ilk maçında da evinde Avrupa arenasında en farklı yenilgisini alarak tur şansını mucizelere bıraktı. Bu nedenle önünde camiasını güldürecek hedef bırakmayan Trabzonspor, artık yeni sezonda Türkiye Kupası’ndaki gelişmeleri de hesaplayarak Avrupa’ya gitmek için ligde ilk 4 arasına girme mücedelesi verecek. 

Hezimetin faturası Yanal’a çıktı
Trabzonspor, eksikler nedeniyle sahaya 15 futbolcuyla çıktığı maçta alınan yenilginin faturası teknik direktör Ersun Yanal’a çıktı. Bordo-mavililerin eski oyuncularından Ogün Temizkanoğlu, İskender Günen ve taraftarlar, Nopoli hezimetinin ardından Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimi ile Yanal’ı eleştirdi. Zehir zemberek sözler eden Temizkanoğlu, Hacıosmanoğlu’na çağrıda bulunarak, “Yıllarca bu ülkenin yöneticilerini, yardımcılarının başarılarını kendine mal ederek ve bilgisayar fiyaskosuyla kandırdın. Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft’u değil, Trabzonspor’u yönetirdi. Haftalardır bu defans çok gol yiyor ama sen hiç bir tedbir almadın. Görevin maç öncesinde Napoli’yi çok izletmen değil, onları izletirken maça takımı ona göre hazırlamaktı” dedi. 
“Başkan bu sevdadan vazgeç” 
Hacıosmanoğlu’na da tepki gösteren efsane oyuncu şöyle devam etti: “Bu takım ve şehri, her türlü harcama yaparak daha da küçülten Hacıosmanoğlu, bu paraları sadece her şeyi belli olan Türkiye Ligi için mi harcadın? Avrupa hayali bitti. Bence başkan artık sen de Ersun sevdasından vazgeç. Çünkü Trabzonspor, Ersun hocanın oyuncağı ve zevkini tatmin edeceği yer değil.” Fırtına’nın formasını başarıyla taşıyan İskender Günen ise tepkilerini şöyle dile getirdi: “Trabzonspor bugüne kadar hiçbir maçta bu kadar teslim olmadı. Kimse sakatlıkları ve cezaları öne çıkartarak bahane üretmesin. Dışarıda kalan oyunculardan sadece Mehmet Ekici farkı yaratan isim. Diğerlerinin ise birbirinden herhangi bir farkı yok.” 


Cardozo’dan hayal kırıklığı
Trabzon’un en önemli gol ayağı bir büyük maçta daha etkisiz kaldı Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında şut bile atamayan Cardozo, Napoli’yi de boş geçti. Cardozo, Trabzonspor’un ligde ’en golcü’ ismi olmasına rağmen büyük maçlarda ağırlığını bir türlü koyamıyor. Bu sezon Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında silik bir futbol sergileyen Paraguaylı, dün Napoli önünde de etkisizdi. 90 dakika boyunca istediği topları alamayan Cardozo, İtalyan ekibinin savunmasının içinde adeta eridi. Bunda teknik direktör Ersun Yanal’ın onu ileride tek forvet olarak oynatmasının da rolü büyüktü. Yanal maç öncesi taktik çalışmalarında Cardozo’dan Erkan Zengin’le göz teması kurmasını ve ona duvar olmasını istemişti. Ancak ’baston’lakaplı oyuncu dün kendisine verilen bu görevi de yerine getiremedi.


FİYASKO
Trabzon’da yayınlanan yerel basın bordo-mavili takıma ağır eleştiri getirirken İtalyan medyası da Napoli’yi övüp Ersun Yanal’ı topa tuttu. 4-0’ı fiyasko olarak yorumlayan gazeteler, şu manşetlerle çıktı: 

Kuzey Ekspres: Elde var sıfır... Trabzonspor lig ve kupadan sonra UEFA Avrupa Ligi’nde de havlu attı. 

Taka: Fiyasko... Avni Aker’de Napoli oynadı, biz seyrettik.
Günebakış: Fiyasko... Trabzonspor 24 bin taraftarının önünde Napoli’den fark yedi. Trabzon’a çizme bol geldi.

Karadeniz: Evimizde yerin dibine girdik. Napoli karşısında küçüldükçe küçüldük.

Karadenizin Sesi: Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’nde tarihi bir yenilgi aldı. Paramparça.

La Gazzetta dello Sport: Gabbiadini Türk işleri yaptı. Gol ve asistiyle Napoli’yi uçurdu. Napoli ilk yarıda Trabzonspor’u sersemletti.

Corriere dello Sport: Napoli lunaparklık... Benitez’in takımı Trabzon’u tepetaklak etti. Bu şekilde olmaz, eldeki bu oyuncu grubuyla olmaz. 10 üzerinde 5 puan verilir.


Avni Aker’de İstifa sesleri
Trabzonspor’un Avrupa kupalarında evinde tarihin en ağır yenilgisini alması taraftarları çileden çıkardı. Bu sezon maçlara fazla ilgi gösterilmemesine rağmen önceki akşam oynanan karşılaşmayı tribünden izleyen 24 bin bordo mavili taraftar, yönetimi protesto etti. Maçın bitmesinin ardından stadı terketmeyen taraftarlar Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibini istifaya davet ettiler.