Saray için değil halk için çalışırız

Saray için değil halk için çalışırız
1 Kasım’da yapılacak seçimin Türkiye için taşıdığı öneme dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu, halka oylarını mutlaka kullanmaları çağrısı yaptı

Ülkesini seven sandığa gitsin!

Türkiye için oy verin

Mersin mitinginin ardından gittiği Alanya’da sandık küskünlerine çağrıda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Haziran seçimlerinde 230 bin Alanyalı sandığa gitmemiş. Onlara sesleniyorum. Ülkenizi, çocuklarınızı, vatanınızı, güzel bir Türkiye düşünüyorsanız, barış içinde yaşamak istiyorsanız sandığa gidin” dedi.

İktidarımız engellendi

Hükümetin kurulması için kendilerine görev verilmediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Hükümeti kursaydık bugün asgari ücret net bin 500 lira olmuştu, geçen bayramda emekli 2. ikramiyesini almış olurdu, 800 bin taşeron işçisi bugün kadrolu olurdu. Çiftçi mazotu 1 TL 80 kuruşa alacaktı” diye konuştu.

Biz halk için çalışırız

Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarını çözebilecek yegane partinin CHP olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Yüreğimizde Türkiye sevdası var, Türkiye için çalışıyoruz. Saray için çalışan Başbakan istiyorsanız adresi ve yeri belli. Halk için çalışan Başbakan istiyorsanız onun yeri ve adresi de belli” 

 

Saray için değil halk için çalışırız

Kılıçdaroğlu, Antalya’da düzenlediği mitinglerde vatandaşa “sandığa gidin” çağrısı yaparak CHP’ye oy istedi. CHP lideri “Davutoğlu, Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da 3 ilçedeki mitinglerinin ilkini Alanya’da gerçekleştirdi. Alanya Belediyesi önünde yaklaşık 3 bin kişiye konuşan Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’daki seçimlerde vatandaşın sandığa gitmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu,  “Bizim yüreğimizde Türkiye sevdası var, Türkiye için çalışıyoruz. Bir şeyi unutmayın, saray için çalışan başbakan istiyorsanız adresi ve yeri belli. Halk için çalışan başbakan istiyorsanız onun yeri ve adresi de belli” dedi. Haziran seçimlerinde 230 binin üstünde Alanyalı vatandaşın sandığa gitmediğini belirterek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “Ben önce onlara sesleniyorum: Ülkenizi seviyorsanız, çocuklarınızı seviyorsanız, vatanınızı seviyorsanız, güzel bir Türkiye düşünüyorsanız, bu ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz diyorsanız sandığa gidin. Sandığa gidin oyunuzu Türkiye için, vatanımız için bayrağımız için kullanın” diye konuştu.

Toplumu ayrıştırdılar

Partisinin Türkiye’nin artık kronikleşmiş sorunlarını çözebilecek yegane parti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:  “Şimdi milliyetçilik lafları yapıyorlar. Açık ve net söylüyorum, milli ve yerli olacakmış, milli ve yerli olan tek parti, kurucu parti CHP’dir. Kendilerini de yerli, milli olarak adlandırmasınlar. Bu toplumu ayrıştırdılar, böldüler. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgular hale getirdiler. CHP’ye oy vermem diyen vatandaşa şunu rahatlıkla söyleyin, ‘Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.”

Saygı göstermediler

7 Haziran seçimlerinin hemen ardından kendisinin ‘Türkiye’de demokrasi kazandı. Baskıcı yönetimler sona erdi. Dolayısıyla yeni bir süreç başlayacak’ değerlendirmesinde bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Ama olmadı. Birisi çıktı, ‘Madem ki bana 400 milletvekilini vermiyorsunuz, sizin önünüze acıyı, gözyaşını koyacağım’ dedi. Şimdi 1 Kasım’da yeniden gideceğiz. Milletin iradesine saygı göstermedir. Daha düne kadar ‘Milli irade’ diye bağırıyorlardı. Milli iradeyse kardeşim, niye hükümet kuramadın? Hükümeti kuramayana göre verdiler ve hükümeti kuramadı. Sıra bize gelince ‘Size görev vermiyoruz’ dediler. Şimdi onlara dersini vereceğiz.”

İki tercihimiz

Kılıçdaroğlu, “İki tercihimiz var. Ya baskıdan yana oy kullanacağız. ‘Baskı olsun, medya susturulsun, gazeteciler dövülsün, dış politikada da soyutlanalım, başımızda da bir diktatör olsun’ deniyorsa oy belli, yeri belli. Ama ‘Bu ülkede herkesin karnı doysun, her anne baba çocuğunu güler yüzle okula göndersin, işsizimiz olmasın, medya özgürce yazabilsin’ diyorsanız, CHP’ye oy verin”  diye konuştu.