Saraya soru sormak serbest mi?

     "Hain" lafını geç. "Cemaatçi" ithamını da bir kenara koy. Alevi olmanın vatanseverlikle ya da sevmezlikle ilişkisi nedir anlayamadım. İnsanlar Alevi olunca toptan vatan haini mi oluyor?

Ak troller, AKP'li keskin yandaşlar, siyasal bağnazlığın nasıl tavan yaptığını kardeşi şehit düşen Yarbay Mehmet Alkan örneğinde gösterdiler...

"Hain" dediler.

"Malatya Alevisi N'olucak" dediler.

"Cemaatçi" hatta "HDP ağzıyla konuşan PKK'cı" iftirasını bile attılar...

Niçin?

Çünkü Yarbay Mehmet Alkan, şehit kardeşinin acısıyla Saray'a uzanan sorgulayıcı laflar etti...

Saray'daki, Numan Kurtulmuş ve Mehmet Metiner'in ifadesiyle "davanın lideri."

Sorgulanamaz.

Hikmetinden sual olmaz.

Dolayısı ile de eleştirilemez.

Onun sözü herkesin sözünün üstündedir. Her ne karar aldıysa sorgulanmaz, ancak itaat edilir...

Böyle yüce bir varlığa ancak ululanacak sözler yakışır.

Hatırlayın...

Onun karşısında insanlar kendilerini nasıl aşağılamışlardı. Bilmem neresinin kılı seviyesinde adamlar türemişti...

Kimine göre "ona dokunmak ibadetti."

Hatta bir Profesör milletvekili "Reee-ceeep Taaayyy-yip Erdoğan" nağmelerinden sonra salavat getirmiş, "bu nedir" diye kendisine sorulunca da "ne var bunda. Ulu kişilere hep yapılır" demişti.

İslamcı lider böyle yüceltilince, haliyle Yarbay Mehmet'in "Buradaki vatan evladı daha vatanına, dünyaya, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Daha düne kadar çözüm süreci diyenler ne oldu da şimdi sonuna kadar savaş diyorlar. Kendileri gitsin savaşsın..." demesi, kutsal kişiye çatmak, itiraz etmek, sesini yükseltmek demekti..

AKP'liler Saray kişisine salavatlı ilahi yazıyor, asker Mehmet ise sanki meydan okurcasına "gitsin kendi savaşsın" diyor...

Olacak iş mi?

Onlar ölmesini bilecek, ötekiler tabutun üstüne elini koyup, alacak mikrofonu eline, ailesinin gözlerinin içine baka baka, kalabalığı süze süze "ne mutlu size" diyecek...

Herkes biliyor ki daha düne kadar o teröristlerin arkadaşları sokaklarda, elinde silah geziyordu. Askere nanik yapıp, kışlanın önünden geçiyor, hatta içeri girip ülkenin bağımsızlık sembolü bayrağı indiriyordu...

Bunlar olurken Saray'ın emrindeki vali ve kaymakamlar da askere sesiniz çıkmayacak talimatı vermekteydi...

Yarbay haklı olarak şimdi "ne oldu da sonuna kadar savaş diyorlar" diye soruyor. Hatta ne oldu da Türkiye'yi seçime götürüyorlar?

Bunların amacı Çanakkale'deki gibi vatanı düşmandan kurtarmak mı, seçim kazanmak mı?

Kimse tam olarak anlayamadı.

Çünkü (aklı başında mı tam bilemiyorum) bakanlarından biri çıkmış diyor ki: "Türkiye başkanlık sistemine geçseydi bunlar olmazdı."

Yani bunca şehit, Saray'dakinin isteklerinin milletçe karşılanmamış olması mı? Milletin evlatları, R.T. Erdoğan'ın istediği makamı elde edememesi, halkın parlamenter sistemden vazgeçmemesi için mi şehit oluyor? Yoksa ülkenin dirliği düzeni, anayasada belirtilen "ülkenin bölünmez bütünlüğü" için mi?

Bu savaş niye? Tayyip için mi? Vatan için mi?

Yarbay Mehmet Alkan'ın sorusu hepimizin sorusu... O soru, hain, cemaatçi Alevi suçlamalarıyla geçiştirilemez.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları