Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Batı için en büyük tehdit Türkiye

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Batı için en büyük tehdit Türkiye
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Batı açısından en büyük tehdit Türkiye'dir" dedi.

Trabzon’da, ''Yeni Dünya Düzeni''nde Türkiye için Riskler ve Fırsatlar'' isimli bir panel düzenlendi. Panele Cumhurbaşkanı başdanışmanları Mehmet Uçum, Ayşe Nur Bahçekapılı, Ahmet Selim Köroğlu ve danışman Ayhan Oğan katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen panelde konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye''nin coğrafi konumu, pozisyonu, tarihi, kültürü, gelenekten geleceğe uzanan vizyonu ve Cumhuriyet''in kuruluşuyla başlayarak kuruluşunu tamamlama çabasıyla bir tehdit olarak görüldüğünü söyledi.

Batı dünyası açısından en önemli üç tehditten biri olarak Türkiye''nin kabul edildiğini belirten Uçum, "Bunlar Çin, Rusya ve Türkiye. Fakat Çin ve Rusya''nın tehdidi çok realize olabilecek şekilde analiz edilmiyor. Neden Çin ve Rusya Türkiye kadar yüksek tehdit öncelikli olarak tanımlanmıyor? Çünkü Batı açısından en büyük tehdit Türkiye''dir" dedi.

Türkiye''nin demokratik sistemden asla vazgeçmeyecek bir ülke olduğunu ifade eden Uçum, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunu ve kurtuluşunu Büyük Millet Meclisi ile yapmış bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti''nin mayasında, kuruluşunda demokrasi, demokratik irade ve halk iradesi vardır. Dolayısıyla asla Türkiye''nin vazgeçemeyeceği şey demokratik sistemdir. Nedir o? Milli egemenlik ilkesidir, milli egemenliğin halka ait olma ilkesidir. Türkiye demokrasisini geliştirme perspektifini devlet ödevi ve görevi olarak önüne koymuş bir ülkedir. Türkiye''de darbeler yaşanmıştır ama kalıcı darbe düzenleri olmamıştır."

İlgili Haberler