Saray'dan MHP'ye giden talimat!

Saray'ın "Meral Akşener" ve "yeni parti"yi yıpratma talimatı, tüm operasyonel yönleriyle uygulanmaya devam ediyor.

Bunun için çeşitli araçlar kullanılıyor; Siyasi partiler, medya ve kaynağı belirsiz sosyal medya hesapları...

Bu üç ayaklı düzenek kapsamında; panik halinde her yana emirler yağdırıp, arşivler karıştırılıyor, devletin tüm imkanları kullanılıyor. Ancak yine elle tutulur bir veri ortaya konulamıyor.

AKP yönetiminin iktidarı boyunca ilk kez bu denli tedirginlik yaşadığına şahit oluyoruz.

27 Ağustos'ta "Saray'ın 'Akşener' ve 'Yeni Parti' talimatı" başlıklı yazımda yandaş medya kuruluşlarına "Akşener ve Yeni Parti'yi hedef alın" talimatı verildiğini ifade etmiştim. Yaşanan son gelişmeler bu ifadelerimizin yetersiz kaldığını gösteriyor. Çünkü AKP yönetimi topyekûn bir savaşa girecekmiş gibi tüm gücünü seferber etmiş durumda.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan'a giden anketlerde Akşener'in yeni partisinin en çok oyu muhafazakâr-milliyetçi seçmenden alacağı tespit edildi. İşte bunun önüne geçilebilmesi için Erdoğan doğrudan muhatap almadan, çeşitli aracılar üzerinden Akşener ve arkadaşlarını hedef alıyor. 

Recep Akdağ, Mahir Ünal, Binali Yıldırım gibi isimlerden sonra Saray'ın diğer araçları olan Doğu Perinçek ve Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP'ye talimat gitmiş gözüküyor.

Her 10 yılda bir ideolojik eksen kayması yaşayan Perinçek'in sözleri karşılık bulmadığı gibi, sözlerini ciddiye alan da olmadı. Çünkü hafızalardaki o çiçekli fotoğrafları silebilmek hiçbir zaman mümkün değil. 1970'lerde kaç gencimizin kanına girdiği ise tahmin edilemiyor.

***

Saray, Akşener'i doğrudan muhatap almamak için MHP üzerinden bir itibarsızlaştırma operasyonu yapmaya çalışıyor. Bunun için de güzel bir tiyatro oynanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez sınırlarımızın yanı başında "Kürdistan" kuruluyor. Bunu gerçekleştiren ise AKP'nin en yakın müttefiki Barzani... Yetmemiş olacak ki Türkmen kenti Kerkük de zorla buraya katılmak isteniyor.

Bahçeli ise yaptığı basın açıklamasıyla "AKP'yi eleştiriyormuş" gibi gözüküyor.

Sonra bir bakıyorsunuz sadece yandaşların davet edildiği Saray resepsiyonunda Erdoğan'ın en çok ilgilendiği kişi Bahçeli!

Bahçeli de bu ilgiyi karşılıksız bırakmayarak, Binali Yıldırım'a yer veriyor "Buyrun Erdoğan'ın yanında sizin durmanız daha uygundur" diye tebessüm ediyor.

Saray'larda gülümseyenler, televizyon karşısında "Biz gerektiğinde AKP'ye de muhalifiz" mesajı vermeye çalışıyor.

Ancak tüm bu tablo gerçek bir tiyatroya dönüşmüş durumda. İnandırıcılık, samimiyet hak getire...

İşte böyle bir ortamda AKP'den MHP'ye net bir talimat daha gitti, "Söylemlerinizi milliyetçi zeminde değerlendirin, Akşener sizden oy almasın."

Hemen ardından MHP'den farklı açıklamalar gelmeye başladı. FETÖ yalanları, iftiraları tutmayınca kurulacak parti için "alanının dar olduğunu" iddia eden argümanlar ortaya atıldı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay son olarak şunları söyledi: "Kendileri isim konusunda anlaşamamışken, işaretlerde de anlaşamayacakları bellidir. Bozkurt ülkücülerin, MHP'nin işaretidir. Ülkücülük MHP'de yapılır. Biz MHP'yiz. Fakat istifa eden bazı kişilere baktığımızda bu kişilerin istifası partimiz açısından oldukça hayırlı olmuştur. Bu durum, MHP'nin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. Bunlar çeşitli dönemeçlerde, zor zamanlarda, seçimlerde daima çelme atan, partinin başarısızlığı için çalışan unsurlardır. Büyük Birlik Partisi'nin durumunu biliyorsunuz. Bunların durumu onlardan da beter olacaktır."

Akçay, istifaları hayırlı olmuş dediği isimlerin son kongrede Bahçeli'yi seçen üst kurul delegeleri olduğunu çok iyi biliyor. Ayrıca kendisine hatırlatmakta fayda var, Bozkurt işareti Alparslan Türkeş tarafından Türk milliyetçilerine kazandırılan bir işarettir, Türk milliyetçilerinindir.

Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlarla ittifak yapanların bu işareti savunuyor gibi görünmeleri başlı başına bir parodidir...

Ve son iddia BBP... Yeni partinin BBP ile aynı çizgide ve söylemde olmadığını en iyi kendileri biliyor. Yeni parti kurulduğu andan itibaren, Türk milliyetçilerinin tamamından, AKP ve CHP'den büyük oranda oy alabilecek tek siyasi oluşum haline gelmesi muhtemel. İşte bu yüzden ilk seçimde barajın altında kalacak olanlar, BBP üzerinden kendilerinin "güçlü" olduğu imajını vermeye çalışıyor.

Yandaş ve merkez medyada uzun süredir Bahçeli'nin "Başkan yardımcısı" olacağına ilişkin yayınlar yapılıyor. Bu haberlere ne hikmetse MHP cephesinden tek bir yalanlama gelmiyor. Baraj altında kalmamak için seçimlerde Erdoğan'ı destekleyip AKP kontenjanından Meclis'e girme hesapları yapanların, BBP üzerinden 'yeni parti'yi vurma çalışmaları takdire şayan!

Yazarın Diğer Yazıları