Saray'ın 5'li gözdesine rakip çıktı 

Saray'ın 5'li gözdesine rakip çıktı 
Üsküdar Belediyesi, AKP'li iş adamlarına ihale yağdırmaya devam ediyor. 33 milyon TL değerinde bir ihale de bu kez Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin'in şirketine verildi. Şirketin, Üsküdar Belediyesi'nden şu ana kadar toplam 111 milyon TL'lik 31 ihale aldığı ortaya çıktı.

İstanbul''da AKP''li Üsküdar Belediyesi, iktidara yakın kişilere milyonlarca liralık ihaleler vermeyi sürdürüyor. BirGün''den İsmail Arı''nın haberine göre, Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin’in ve kardeşinin şirketi, son olarak 33 milyon TL değerinde bir ihale daha aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP''li Üsküdar Belediyesi 21 Mart tarihinde “2022 Yılı Muhtelif Gıda ve Servis Malzemeleri İle Gıda Kolisi Alımı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi tam 33 milyon 289 bin TL teklif veren Şirin Kardeşler Gıda Şirketi’nin aldığı ve belediye ile şirket arasında da 29 Mart''ta sözleşme imzalandığı açıklandı. Öte yandan ihalede sadece Şirin Kardeşler Gıda Şirketi’nin teklif verdiği de belirtildi.

Şirin Kardeşler Gıda Şirketi, 2015 yılından beri Üsküdar Belediyesi tarafından açılan milyonlarca lira tutarındaki ihaleleri aldı. Üsküdar Belediyesi''nin gıda kolisi ve içecek ihalelerinin adeta abonesi olan şirket, İsmail Şirin ve İbrahim Şirin''e ait. 6 milyon lira sermayeli şirketin yüzde 50’sine sahip İsmail Şirin, aynı zamanda AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ensar Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesi ve eski Üsküdar şube başkanı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de geçmişte Ensar Vakfı’nda mütevelli heyeti üyeliği görevindeydi. Ayrıca, AKP''li belediye daha önce de bazı mülklerini yurt olarak kullanmak üzere Ensar Vakfı''na bedelsiz olarak tahsis etmişti.

SADECE 7 YIL İÇİNDE 111 MİLYON TL''LİK İHALE 

Şirin Kardeşler Şirketi, 2015 ile 2022 yılları arasında sadece Üsküdar Belediyesi’nden toplam 31 ihale aldı. Başka bir kamu kurumundan ihale almayan şirkete, Üsküdar Belediyesi’nin kasasından 31 ihale için toplam 111 milyon TL’lik ödeme yapıldı.

AKP''li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise milyonlarca liralık ihalelerin hukuka uygun olduğunu öne sürerek, "Kimsenin ihalelere girmesine engel olmadık ve olmayız da. Kafasında soru işareti olan varsa yargıya başvurabilir” dedi.

CHP TARAFINDAN PROTESTO EDİLMİŞTİ

Öte yandan geçen şubat ayında da AKP''li Üsküdar Belediyesi’nin eski Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı olan İsmail Şirin’e ve kardeşlerine verdiği milyonlarca liralık ihaleler CHP İlçe Başkanlığı’nın çağrısıyla belediye binası önünde protesto edilmişti. Belediye binası önünde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanmıştı:

“Üsküdar Belediyesi bir yıl dahi aksatmadan tam yedi yıl boyunca bu işlerin tamamını Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Üsküdar Şube Başkanı olan İsmail Şirin’e ait Şirin Kardeşler Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ihale etti. Bu ihalelerin çoğunu Şirin Kardeşler tek başına teklif vererek kazandı.

Haklarını yememek lazım; bu konuya ilişkin itirazlarımıza daha fazla dayanamayan Üsküdar Belediyesi, 2020 yılında Şirin Kardeşler üzerindeki olumsuz algıyı silmek adına, bu defa işlerin bir kısmını farklı bir şirkete ihale etmeye başladı. Ama ne hikmetse, ihaleleri Şirin Kardeşler ile paylaşmaya başlayan şirketin sahibi olan Ayşe Şirin, aynı zamanda Şirin Kardeşlerin eski ortağıymış. Yani, günün sonunda kazanan yine Şirinler oldu.”

İlgili Haberler