İşte Millet İttifakı'nın oylarını bölmek için çıkarılacak aday. İttifak yapacağı parti bile hazır

İşte Millet İttifakı'nın oylarını bölmek için çıkarılacak aday. İttifak yapacağı parti bile hazır
Yeniçağ’ın siyasete geri dönmek için eski DYP’lilerle görüşmeler gerçekleştirdiğini duyurduğu Tansu Çiller cephesinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ - Özel Haber

Parti kuracağı iddialarını yalanlayan ancak DYP’deki eski yol arkadaşları ile yeni bir oluşum için görüşmeler yaptığı sızan eski başbakan Tansu Çiller’in gizli harekâtı yeni bir boyut kazandı. DYP’de birlikte çalıştığı isimlerle bir süredir istişarelerde bulunan Çiller’in öne çıkan planlarından birinin Aydınlık Demokrasi Partisi’nin (ADP) başına geçmek olduğu öğrenildi. 

Ağustos 2021’de Salih Önel tarafından kurulan ADP’nin olağanüstü kurultayla başına geçerek genel başkan olmayı hedefleyen Çiller’in Yeniden Refah Partisi ile de ittifak kurmayı düşündüğü aktarıldı.

YRP ile kurulacak ittifaka “Anadolu İttifakı” adının verilmesi düşünülürken, Çiller’in görüşmeler gerçekleştirdiği DYP’li eski yol arkadaşlarının bazılarından ise destek bulamadığı kaydedildi.

Çiller’in Anadolu İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olacağı belirtilirken, aktif siyasete dönmeye kesin karar vermesi durumunda Doğru Yol Partisi’nin isim hakkını alınması seçeneğinin de masada durduğu belirtildi. 

Edinilen bilgilere göre, DYP’nin eski isimlerinden Çiller’e destek vermeyenler, yeni oluşum hamlesinin arkasında iktidarın muhalefetin oylarını böldürme hedefinin yer aldığını düşünüyor.


NE OLMUŞTU?
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle Tansu Çiller’in yeni bir parti kuracağını iddia etmişti. Çiller ise avukatları aracılığıyla söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

İlgili Haberler