Abdulkadir Selvi Erdoğan'ın Meral Akşener planını açıkladı

Abdulkadir Selvi Erdoğan'ın Meral Akşener planını açıkladı
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik sözlerini değerlendirdi. Selvi, Erdoğan'ın ifadelerini "Akşener’e HDP üzerinden ‘Gel, gel’ yapıyor" diye yorumladı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i dünkü grup toplantısında hedef almasıyla ilgili bir yazı yazdı. Selvi’ye göre “Erdoğan, Akşener’e HDP üzerinden ‘gel, gel’ yapıyor.”

Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan-Akşener ilişkisi için şu görüşlerini dile getirdi:

Erdoğan, kimi zaman, “Sen yerli ve millisin. Senin ne işin var orada? Gel bizimle ol” diye seslendi. Netanyahu benzetmesinde olduğu gibi kimi zaman mahkemeye verdi ama Meral Akşener’i ilk kez hedef aldı. “Hanımefendi” dedi. İsmini vermedi. Kırıcı olmadı. Ama hedef aldı. Şu anda siyasi rakipler ama Türk siyasetinde birbirlerini en yakından tanıyan iki lider kim derseniz, Erdoğan ile Akşener derim. Ailece tanışırlar.

Erdoğan’ın 2023 seçimine dönük bir strateji çerçevesinde konuştuğu görüşünü savunan Selvi, şunları yazdı:

1- Kılıçdaroğlu’nu HDP’nin vesayeti altına girmekle suçladı.

2- Kılıçdaroğlu’nun HDP ile ittifak yaparak Akşener’i tasfiye etmeye çalıştığını ima etti.

Belli ki Erdoğan, HDP ile işbirliğini muhalefetin yumuşak karnı olarak görüyor. Millet İttifakı’nı HDP- PKK üzerinden sıkıştıracak. Akşener’e ise HDP üzerinden “Gel, gel” yapıyor. Peki, Akşener gelir mi? Sanmam...

İlgili Haberler