Sarıgül’ü buram buram terleten soru Demirel gibi cevap verdi. Spiker ile gazeteci arasındaki büyük fark böyle oluyor

Sarıgül’ü buram buram terleten soru Demirel gibi cevap verdi. Spiker ile gazeteci arasındaki büyük fark böyle oluyor
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yeniçağ TV’de Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun konuğu oldu. Programda yaşanan bir diyalog ise gazeteci ile spiker arasındaki farkı gözler önüne serdi. Sarıgül, Uğuroğlu’nun “CHP’yi bölecek misiniz?” sorusuna kaçamak yanıt verince Uğuroğlu soruyu tekrar hatırlattı. Sarıgül, Süleyman Demirel’in soruları ustaca istediği yöne çekmesini hatırlatınca Uğuroğlu da “Ben de çektirmemeye çalışırım biliyorsunuz” diye karşılık verdi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yeniçağ TV’de Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtladı.

SPİKER İLE GAZETECİ ARASINDAKİ FARKI GÖSTERDİ
Sarıgül, Uğuroğlu’nun “CHP’yi bölecek misiniz?” sorusuna kaçamak cevap verince programda gazeteci ile spiker arasında farkı gözler önüne seren bir diyalog yaşandı. Siyasilerin bu tarz ustaca kaçamak sorularına televizyon spikerleri cevap dahi veremezken gazeteciler siyasilerin bu tarz manevralarına karşı aynı şekilde ustaca karşılık vermesiyle bilinir.

“VATANDAŞ BİZE DEDİ Kİ PARTİYİ KURMA DEĞİŞİM OLDU”
Sarıgül, Uğuroğlu’nun sorusuna şu şekilde cevap verdi:
“Bizim CHP’den önce Türkiye Değişim Hareketimiz var. Biz Türkiye Değişim Hareketi’nde Türkiye’yi 5 kez dolaştık. 512 tane büyük mitingler yaptık. Ve biz dedik ki Türkiye’nin büyük bir değişim ve dönüşüme ihtiyacı var. O dönem sayın Baykal’a karşı mücadele verdim ve çok az bir oy farkıyla ben genel başkanlığı kaybettim. Tam partileşme sürecimiz vardı ki orada bir değişim oldu. Yani sayın Baykal gitti sayın Kılıçdaroğlu geldi. O zaman vatandaş bize dedi ki partiyi kurma değişim oldu.”

“SORUYU UNUTMAYALIM”
Cevap üzerine araya giren Uğuroğlu, “Soruyu unutmayalım. Topu taca atmayalım. Bölmek isteseydiniz 10 yıl önce mi bölerdiniz. Amacınız bugün CHP’yi bölmek mi?” diye sordu.

“BENDE ÇEKTİRMEMEYE ÇALIŞIRIM BİLİYORSUNUZ”

Bunun üzerine Sarıgül, “Sayın Süleyman Demirel biliyorsunuz. Konuşmaları esnasında soru sorulduğu zaman o bildiği yöne çeker konuları. Bende oradan biraz feyz aldım” cevabını verince Uğuroğlu da “Ben de çektirmemeye çalışırım biliyorsunuz” şeklinde karşılık verdi.

İlgili Haberler