Şarkıcı Linet asker kaçağı çıktı! İşin aslı bambaşka...

Şarkıcı Linet asker kaçağı çıktı! İşin aslı bambaşka...
Aslen İsrailli olan şarkıcı Linet, önceki gün Yeşilköy’de açılışı yapılan bir mekanda sahne aldı. Hayatı hakkında çarpıcı itiraflarda bulunan Linet, asker kaçağı olduğunu söyledi.

İsrail’de dünyaya gelen ve 5 yaşından bu yana şarkı söylediğini belirten Linet, Yeşilköy’de açılışı yapılan bir mekanda sahneye çıktı. Okulunu bitirdikten sonra askerlik vaktinin geldiğinin kendisine söylenmesi sonrasında kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirten Linet, ‘asker kaçağı’ olduğunu itiraf etti.

İsrail’den kendisini dinlemeye gelen hayranları içinde şarkı söyleyen Linet, "Bir Türk sanat müziği sanatçısı kızıyım. Türk bayrağını, Türk müziğini her yerde gururla taşıyorum. Ne zaman okul bitti, ‘Askerlik vakti’ dediler.

Ben de Türkiye’ye geldim. Asker kaçağıyım bu arada. Dedim ki ne olursam olayım Türkiye’de olayım, Türkiye’de öleyim." dedi.

Linet kimdir?

Aslen İsrail / Tel Aviv doğumlu ve tam adı Linet Menaşi olan şarkıcının annesi müzisyen Bursalı Leyla Özgecandır. Leyla Özgecan bir dönemin en önemli Türk Sanat Müziği şarkıcıları arasında yer alır.

Linet’in ilk albümü küçüklüğüne rastladı. 10 yaşındayken ilk albümünü İsrail’de yaptı. 1993 yılında ise Eurovision şarkı yarışmalarına katıldı. Yarışmaya “Ani Ana” isimli şarkı ile giriş yaptı. 1995 yılında ise Türkiye’de ilk albümünü yayınlamıştır.