Sarkisyan’a yaranamadı

Sarkisyan’a yaranamadı
Ermenistan’da Türk bayrağı yakılırken Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da Türkiye’nin “Ermeni soykırımı” iddialarını tümüyle inkar ettiğini ifade ederek, buna karşın ülkesinin

Sarkisyan’a yaranamadı

Türk toplumunu düşman olarak görmediğini savundu. Sarkisyan, Başbakan Erdoğan’ın dünkü mesajına ise değinmedi. Sarkisyan’ın 1915 olaylarının yıldönümü vesilesiyle yapacağı “24 Nisan konuşmasının” metni Ermenistan Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayınladı. 
“Osmanlı İmparatorluğu’nun halefi olan Türkiye, Ermeni Soykırımı’nı tümüyle inkar politikasını sürdürüyor” denilen metinde şu ifadeler de yer alıyor: “Biz bir suçun inkarının da bu suçun doğrudan devamı anlamına geldiğinden eminiz. Gelecekte benzer suçları sadece bu suçun kabul edilmesi ve kınanması önleyebilir.” 
Sarkisyan, Türk toplumunu düşman olarak görmediklerini de herkesin önünde bir kez daha teyit etmek istediklerini belirtti. Sarkisyan, “masum kurbanların anısı önünde eğilirken, Ermeni komşularına yardım elini uzatan Türkleri, Türk aileleri de hatırladıklarının” altını çizdi ve “Tanrı yurttaşlarımıza elini uzatarak onlara çok şey verenleri, kendilerinin ve ailelerinin hayatını tehlikeye atanları kutsasın” ifadelerini kullandı. Ermenistan Cumhurbaşkanı’na göre, “Bu tarihi utancı geride bırakılması ve devletin bu ağır yükün altından kurtarılması” Türkiye’nin tavrına bağlı.