Satamadığı sütünü döken çiftçi: “Kendim ettim kendim buldum”

Satamadığı sütünü döken çiftçi: “Kendim ettim kendim buldum”
Ankara’da satamadığı sütlerini dökerek borçlarını ödeyemediği için Ziraat Bankası’nın hayvanlarını haczettiğini söyleyen çiftçi Zafer Özğit, “15 sene AKP’ye oy verdim, kimse derdimizi dinlemedi. Kendim ettim kendim buldum” dedi.

Ankara’da Ziraat Bankası önünde ‘satamadım’ dediği sütlerini dökerek bankayı protesto eden ve ödeyemediği borçları yüzünden bankanın araçlarına ve hayvanlarına haciz koyduğunu söyleyen çiftçiyle İYİ Parti iletişime geçti.

Partisi adına çiftçi Zafer Özyiğit’le bir araya gelerek dertlerini dinleyen İYİ Parti Kahramankazan ilçe yönetiminden Cevdet Vural, partisinin ve Genel Başkan Meral Akşener’in çiftçinin de Türkiye’nin de derdine çare olacağını söyledi.

“15 sene biz AKP’ye oy verdik. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın önünde iki gün yattım ben” diyerek AKP üyesi olduğunu ve dertlerini dinleyecek hiçbir muhatap bulamadıklarını belirten çiftçi “Kendim ettim kendim buldum” dedi.

Ankara Süt Birliği’nin battığını ve sütlerini satamadığı için borçlarını ödeyemediğini söyleyen Özyiğit’in açıklamaları şöyle:

“Ankara’da Süt Birliği’ne üyeydim. Ben sütümü oraya götürüyordum sen sonu borçlarımızdan düşülüyordu. Birlik battı biz de sütümüzü satamaz olduk. Sütü satamayınca Ziraat Bankası’na olan borcumuzu ödeyemedik. Hayvancılık yaptığımıza ilişkin ve kuraklıktan dolayı çok defa bankaya başvurdum. Dilekçelerim de var ama beni dinlemediler. Bütün borçlarımı toplayıp hepsini birden icraya verdiler.

Cumhurbaşkanı'na kadar bütün devlet büyüklerine sorunumu anlatmaya çalıştım. Dilekçelerimin hepsini saklıyorum hiçbir sonuç alamadım.

Aile düzenimiz bozuldu, tadımız tuzumuz kalmadı. Ben 15 senedir köydeyim çocuklarımız var. Köye dönecek kişilere destek vereceğiz diyordu hükümet işte buradayız desteğiniz nerede?

15 sene biz AKP’ye oy verdik. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın önünde iki gün yattım ben. Kendim ettim kendim buldum.”

"Bizi dinleyen yok" diyen diğer bir çiftçi “Benim oğlum AKP il delegesi ama kimseye sesimizi duyuramıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arabalarının hacizden bağlı olduğunu ve bankanın hayvanlarını satması için müşteri gönderdiğini söyleyen çiftçiler, bankaya para yatırmalarına rağmen kimseyi muhatap bulamadıklarını ve avukatlara yönlendirildiklerini söyledi.

cum-001.jpg

İlgili Haberler