Savaş karşıtı yarbaydan analiz isteyenlere 'Ben Ukrayna'yı bilmiyorum ki' yanıtı

Savaş karşıtı yarbaydan analiz isteyenlere 'Ben Ukrayna'yı bilmiyorum ki' yanıtı
Dünyanın dehşetle izlediği Ukrayna- Rusya savaşında 13. gün. Birleşmiş Milletler, Ukrayna'da 24 Şubat'tan bu yana 1207 kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi. 'Godirikli Dombay' rumuzunu kullanan eski güneydoğu gazisi, emekli subayın durumla ilgili paylaşımı dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Rusya''nın saldırılarında, Ukrayna''da hayatını kaybeden sivillerin sayısının 406''ya çıktığını ancak bunun daha yüksek olabileceğini söyledi.

Ukrayna''da 24 Şubat''tan bu yana ölen ve yaralananların sayısını 1207 olarak paylaşan Dujarric, ülkeden ayrılanların sayısının ise 1 milyon 700 bini geçtiğini belirtti.

Ukraynalıların dün geçici ateşkes başlattı. (07.03.2022) Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın 13''üncü gününde Ukrayna kentlerindeki insanların tahliye edilmesi için Kiev, Cherhihiv, Sumy, Harkov ve Mariupol''da insani koridorlar açıldı(08.03.2022)

"Benim SAVAŞA HAYIR demem neden garip olsun?!"

''Savaşa hayır'' diyen sosyal medyada ''Godirikli Dombay'' rumuzunu kullanan eski güneydoğu gazisi, emekli subay  kendisine şaşıranlara kişisel twitter hesabından "Emekli bir asker olarak, savaşa hayır dememin garip olduğunu yazmış bir dostum. Çöpçülerin "yollara çöp atmayın" demesi garip mi? Onkologların "kanser olmamanın yollarını araştırması ve anlatması" garip mi? Benim SAVAŞA HAYIR demem neden garip olsun?!" yanıtını verdi.

"BİLMİYORUM"

''Godirikli Dombay'' kendisinden savaşla ilgili analiz isteyenlere de "Ben yarbay rütbesiyle emekli oldum, yaptığım en üst seviye komutanlık, tabur komutanlığı. Bu tecrübe iki ülke arasındaki karmaşık bir harekatı anlamak için yeterli değil.

2. Askeri çatışmalar konusunda akademik çalışma yapmıyorum. Dünyadaki son askeri yönelimlerden, teknolojilerden, birlik konuş ve kuruluşlarından haberim yok. 3. Ukrayna ve Rus birliklerinin konuş, kuruluş, eğitim, malzeme ve personel durumlarını bilmiyorum. 

Ben karacıydım, oysa buradaki savaş müşterek harekat şeklinde, diğer kuvvetlerin temel doktrinlerine bile vakıf değilim. 5. Ukrayna''ya hiç gitmedim, coğrafyası ve toplum yapısı hakkında ilk elden bilgim yok.

Tarafların askeri ve siyasi hedeflerini dahi bilmiyorum. Tüm bunların sonucu olarak, Lütfen bana bu konuyla ilgili soru sormayın. Çünkü BİLMİYORUM!" yanıtını verdi.

Paylaşıma çok sayıda beğeni ve yorum geldi.

"Emekli bir asker olarak, savaşa hayır dememin garip olduğunu yazmış bir dostum. Çöpçülerin "yollara çöp atmayın" demesi garip mi? Onkologların "kanser olmamanın yollarını araştırması ve anlatması" garip mi? Benim SAVAŞA HAYIR demem neden garip olsun?!"

İlgili Haberler