Savaş uçağı düştü: 35 ölü

Savaş uçağı düştü: 35 ölü
Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş uçağının, Türkiye sınırına yakın İdlib’te muhaliflerin kontrolündeki Eriha’da çarşıya düşmesi sonucu 35 sivil öldü, yaklaşık 120 kişi de yaralandı

Eriha’daki sivil savunma yetkilisi Rami Kurabi, gerçek kaybın enkaz kaldırma çalışmaları sonucu belli olacağını söyledi.  

Suriye’ye ait bir savaş uçağı, Türkiye sınırındaki İdlib vilayetine bağlı Eriha kasabasına düştü. Hatay sınırına yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta meydana gelen olayda en az 35 sivil can verdi. Eriha’daki sivil savunma yetkilisi “Esad güçlerine ait bir savaş uçağının İdlib’in Eriha ilçesindeki çarşıya düşmesi sonucu en az 120 kişinin de yaralandığını söyledi. Uçağın düştüğü yerde altı binanın tamamen yerle bir olduğunu söyleyen yetkili, sivil savunma ekiplerinin çok sayıda ölü ve yaralıyı yıkılan binaların enkazından çıkardığını belirtti. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı, kasabayı bombaladıktan sonra düştüğü öne sürülen uçakla ilgili, “Alçaktan uçarken mekanik bir arıza yaşadı” dedi. Bazı kaynaklar, uçak düştüğü sırada, kasabanın Esad güçlerinin saldırısı altında olduğunu öne sürdü. Uçağın düştüğü yerde sivil savunma ekipleri, ağır iş makineleri yardımıyla enkaz kaldırma çalışması başlattı. Öte yandan, Suriye’de rejim birliklerinin, İdlib kenti kırsalına düzenlediği hava saldırılarında yaralanan 13 Suriyelinin, Hatay’da tedavi altına alındığını bildirdi. Yaralanan 13 kişi, yakınları tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı’na getirildi. Sağlık ekiplerince burada ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulansla Hatay’daki hastanelere sevk edildi.