Savaş uçakları hainlere bomba yağdırdı

Savaş uçakları hainlere bomba yağdırdı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca Üs Bölgesi’ne doçka makineli tüfek ve havanla saldıran terör örgütü PKK’ya havadan müdahale edildi

Savaş uçakları hainlerin üzerine bomba yağdırdı

İki yıl aradan sonra 4 adet F-16 uçağıyla gerçekleştirilen operasyonda hainlere bomba yağdırıldı. Obüslerle sınır bölgesi topa tutuldu.

Hakkarİ ve Şırnak’ta askerlere taciz ateşi açılınca 4 adet F-16 savaş uçakları teröristleri bombaladı. Obüslerle de sınır bölgesinden top atışı yapıldı.  Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından önceki gün saat 19.45’te ve dün saat 06.10’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı’nın Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca Üs Bölgesi’ne Doçka makineli tüfek ve havanla iki kez silahlı saldırıda bulunulduğunu bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetler’nin (TSK) internet sitesinden yapılan duyuruda, “Terörist ateşlerine, üs bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Söz konusu silahlı saldırılarda herhangi zayiat ve hasar meydana gelmedi. Bölgede emniyet tedbirleri artırıldı. Gözetleme faaliyetlerine devam ediliyor” ifadeleri yer aldı.

Bir terörist yakalandı

Yapılan açıklamaya göre ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 1. Hudut Alay Komutanlığı hudut unsurları tarafından, Kilis Elbeyli’de yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye giren IŞİD terör örgütü mensubu bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Bu arada Batman’da bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, 1 adet tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve 26 adet fişekle birlikte yakalandı. Öte yandan silahlı iki terörist tarafından Diyarbakır Hani’de iki vatandaş evlerinden zorla alınarak kaçırıldı. Söz konusu şahıslardan birisi önceki gün serbest bırakıldı. Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı iki ayrı kışlaya uzun namlulu silahlarla silahlı saldırı yapıldığını bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitesinden yapılan duyuruda şunlar kaydedildi: “26 Haziran 2015 tarihinde saat 01.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 172’nci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Birlikleri’nin konuşlu bulunduğu iki ayrı kışlaya uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine derhal ateşle karşılık verildi. Söz konusu silahlı saldırılarda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldı.”

Valiliğin operasyon izni

Öte yandan yaşanan saldırıların ardından Hakkari Valiliği’nin 2 yıl aradan sonra ilk kez bir operasyona izin verdiği öğrenildi. Yüksekova’dan sınır bölgelerine obüslerle atış yapıldığı belirtildi. 4 adet F-16 savaş uçağının da teröristlerin üzerine bomba yağdırdığı bildirildi.