Mehmet Metiner Erdoğan'ı Milli Mücadele lideri ilan etti

Mehmet Metiner Erdoğan'ı Milli Mücadele lideri ilan etti
Biatsa Biat! İtaatsa İtaat! sözleriyle hatırlanan AKP Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Metiner, gündeme ilişkin konuşması sırasında herkesi AKP'ye davet etti ve "Erdoğan'dan yana olmak Türkiye'den yana olmak demektir." dedi. Metiner sözlerinin devamında, Erdoğan'ı sandıkta devirmeye çalışanları, ABD Başkanı Biden, FETÖ, PKK gibi üniteler ve üst aklın aparatı olmakla suçladı.

Abdurrahman Akçal - YENİÇAĞ

AKP heyeti , Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç''ın ev sahipliğinde basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi.

Adıyaman Belediyesi Altınşehir Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın buluşmasına, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AKP Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Metiner, İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler, Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe ile birlikte belediye birim müdürleri de katıldı.

AKP Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Metiner, gündemin sıcak konusu olan CHP lideri Kılıçdaroğlu''nun Kürt Meselesi''nde HDP''nin muhatap alınmasına ilişkin ifadesine ve bu ifade etrafında oluşan tartışmalara atıfta bulunarak eleştirilerde bulundu. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Deva Partisi Adıyaman İl Başkanı Uğur Dündar''a çağrıda da bulunan Metiner, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan''ın aday olamayacağına ilşkin gündem yaratılacağından bahisle, "2023 seçimlerine doğru giderken Türkiye''de bugüne kadar rastlamadığımızı yaşayabiliriz. Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olamayacağını varsayan, 367 katekullesine benzer bir süreç yaşanabilir. Sürekli polemikten beslenen, yalandan beslenen bir siyaset anlayışı ne yazık ki demokratik siyaseti de zehirliyor." ifadelerini kullandı.

AKP''li eski milletvekili Metiner, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun gündem olan açıklamalarını işaret ederek, "Bir diğer husus ki, bu çok önemli. İkide bir Kürt sorunu biz çözeriz diyorlar. Çok güzel büyük bir memnuniyet duyarız. Biz çözemediysek siz çözün. Ben sanki bu ülkede tırnak içinde Kürt meselesiyle ilgili hiçbir adım atılmamış da ilk defa Kemal Bey Kürt meselesini çözeceğini söylüyor. Büyük bir memnuniyet duyarız. Peki soruyoruz Kemal Bey, önce Kürt sorunu dediğiniz sorun nedir? Bir tanımlayın bilelim. Kürt sorunu dediğiniz sorunu nasıl çözeceğinizi bize bir anlatın bilelim." dedi.

METİNER, ALİ BABACAN VE DEVA PARTİSİ ADIYAMAN İL BAŞKANI UĞUR DÜNDAR''A SATAŞTI
AKP Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Metiner konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Ha şimdi bu kervana Ali Babacan da katılmış. Büyük siyaset ustası, büyük siyaset duayeni, üç dönem mecliste beraber bulunmak şerefine nail olduk. Yani onunla aynı mecliste bulunmak bile büyük bir şereftir. Ben Ali Babacan''ın hiçbir konuda çıkıp konuştuğuna tanık olmadım. Sayın grup başkanı, eski grup başkan vekilimiz de burada. Bu saygıdeğer büyük siyaset ustasının hiçbir konuda, mecliste, kendi kapalı toplantılarımızda, eğitim kamplarımızda, istişare toplantılarımızda çıkıp konuştuğuna tanık olmadık.

Ali Bey bugün hemen söylemiş, tweet atmış. Kürt sorunu, Kürt meselesi vardır. Çözüm siyasettedir. Ali Bey kardeşim, böyle konuşacağına de ki, Kürt meselesi budur. Çözüm önerilerimiz de budur. Bak etrafında Kürt meselesi konusunda ahkam kesen, hiç kimseyi de beğenmeyen başkan yardımcıların var, eski arkadaşlarımız da var. Ya şöyle bir tanımlayın biz de bilelim. Ya masa mıdır? Sandalye midir? Bardak mıdır? İçinde su mu var? Ne var?

AKP Bir yerde sorun var dediğinde o sorunu tanımlıyor ve çözüyor. AKP Kürt meselesini nasıl tanımladı? Bir inkar sorunu var dedi. Bu ülkede Kürt halkının varlığını inkar eden bir resmi paradigma var. Kimlik imkanından kaynaklanan bir sorundur bu dedi. Bak bu bir tanımdır. Peki tanımdan sonra ne yaptı? Red ve inkar anlayışını sonlandırdı. Kürtçe''yi serbest bıraktı. Kürt kimliğinin, kültürünün önündeki bütün engelleri ortadan kaldırdı.

Merak ediyorum yani mesela, HDP neyi eksik görüyor? Ali Babacan neyi eksik görüyor? Kemal Bey neyi eksik görüyor? Yani hangi adımı attığında artık biz bu ülkede bir Kürt meselesinin olmadığına kanaat getireceğiz. Ben çok merak ediyorum ya. Bu soruya cevap vermek bu kadar zor mu? HDP çıksa dese ki ben Kürtler için ayrı bir devlet istiyorum. Hay hay bu bir cevaptır. Ben federasyon istiyorum. Bu bir cevaptır. Efendim demokratik özerklik istiyorum. Bu bir cevaptır. Ana dilde eğitim istiyorum. Bu bir cevaptır. Ama o zaman da HDP''ye sormazlar mı? Ana dilde eğitim için silah kullanılır mı ya? Bu siyasetin konusudur. Demokratik özerklik için, federasyon için temelli federasyon için silah kullanılır mı? Büyük bir ihtimalle hayır bunlar siyasetçinin konusudur. Bu konuda silah kullanılmaz diyecekler. O zaman da sormazlar mı? Ey HDP, PKK dağda hangi amaç için bulunuyor? Niye bu PKK''ya yüzümüzü çevirip de ana dilde eğitim olduğunda, demokratik özerklik olduğunda bu sorun çözülecek. Bunun için kan dökmeye gerek yok. Bizim için kan dökmekten vazgeçin. Siz bir terör örgütüsünüz demiyor. Sen de bir partisin. Halkı ikna edersin. İktidara gelirsin. Anayasayı değiştirirsin. Yasaları değiştirirsin. Olur biter. Siyaset Siyasetin konusu olabilecek, siyasetin çözebileceği bir mesele konusunda silahlar kullanılır mı ya? Sen sırtını terör örgütüne dayayacaksın. Sonra da kalkıp Türkiye''de Kürt meselesi var diyeceksin. Ama sadece var diyeceksin. Nasıl çözüleceğine dair hiçbir somut öneride bulunmayacaksın.

"DEMİRTAŞ ISRARLA ŞUNU SÖYLÜYORDU. BİZ ARACIYIZ, MUHATAP İMRALIDIR"

Çözüm sürecinde meclisteydik. O zaman Bay Demirtaş ısrarla ama ısrarla çözümün adresi İmralı''dır diyordu. Muhatap İmralı''dır diyordu. E peki bak Kemal Bey ne diyor? İmralı gayrimeşrudur diyor. İmralı''yla buluşulmaz diyor. Kandil gayrimeşrudur, doğru söylüyor. Bize göre de Kandil gayrimeşrudur. İmralı da gayrimeşru bir organın başındaki kişidir. Eyvallah tamam Kemal Bey. Peki Kandil''in partisi gayrimeşru değil mi? Yok diyor biz Kürt meselesinin çözümü için HDP''yi meşru bir organ olarak görebiliriz. Peki biz AKP olarak HDP''yi sorunun çözümü, çözüm sürecinde bir şey yaptığımızda, devreye koyduğumuzda Bay Demirtaş ısrarla şunu söylüyordu, bizi muhatap almayın, biz aracıyız. Esas muhatap İmralı''dır, Kandil''dir diyordu. Ama şimdi Demirtaş ne diyor? Kemal Bey haklı diyor. Muhatap HDP''dir diyor, adres meclistir diyor. Ya mecliste zaten yapılması gereken şeyler yapıldı. Çözüm sürecini niye bozdunuz o zaman?

Büyük bir tezgahla, büyük bir tuzakla karşı karşıyayız. Ya bir söyleyin ya. Burada Deva Partisi''nin il başkanı var. Şöyle bir mikrofonu uzatın sorun kardeşim bak sayın genel başkanın diyor ki, Türkiye''de Kürt meselesi vardır ve çözüm siyasettedir. Önce bir Kürt meselesini tanımlar mısınız Sayın Başkan diye sorarım çok değerli arkadaşımıza. Bir de bu mesele varsa nasıl çözeceksiniz? Bizimle de paylaşın ha. Allah billah aşkına. Biz iktidara gelirsek, yönetirsek hiçbir sorun kalmaz diyorsunuz ya, çözüm önerilerinizi bilelim.

Değerli arkadaşlar Erdoğan liderliğindeki AKP Türkiye için büyük bir kazanımdır. Erdoğan liderliğini kimin yok etmeye çalıştığına bakarak, düşmanların kim olduğuna bakarak, dışarıdaki düşmanların kim olduğuna bakarak en doğru kararı vermek Türk milletine düşer. Yani Biden, devirmek için ne pahasına olursa olsun herkesi bir araya getirmek gerektiğini söylüyorsa ve herkese de katkı sunacağını söylüyorsa, siz Biden''ın projesine içeride destek sunuyorsanız kimse kusura bakmasın bu siyasetimizin adına yerli ve milli siyaset denmez.

ERDOĞAN''DAN YANA OLMAK TÜRKİYE''DEN YANA OLMAK DEMEKTİR.

Erdoğan''ı sandıktan devirmeye elbette siyasi partilerin hakkı vardır ama Biden''ın düşman olarak görüp devirmek istediği bir insana; FETÖ''nün, PKK''nın düşman gördüğü bir cumhurbaşkanına siz eğer aynı amaç doğrultusunda hizmet ediyorsanız kusura bakmayınız. Siz de aynı ünitenin, aynı üst aklın sadece bir aparatısınız demektir. Onun için bir kardeşiniz olarak, hemşeriniz olarak, bir dönem burada şerefle milletvekilliği yapmış, şu an milletvekili olmayan ama AKP olmaktan da o büyük reisin yanında olmaktan da onur duyan bir hemşehriniz olarak söylüyorum. Erdoğan''dan yana olmak Türkiye''den yana olmak demektir.

Önceliği Türkiye olan herkesi dini, ırkı, mezhebi, yaşam tarzı ne olursa olsun Ermeni, Kürt, Süryani başı açık, başı kapalı hiçbir ayrı makamı tutmadan AKP''ye davet ediyoruz.

Bir yeniden milli mücadele söz konusu. Erdoğan bu milli mücadelenin şu an lideridir. Dolayısıyla meseleye AKP, CHP, MHP açısından bakmıyoruz, bakmamak gerektiğine inanıyoruz. Önceliği Türkiye olan herkesi güçlü bir biçimde AKP saflarında göreve davet ediyoruz kardeşim. Kimseyi kendimize benzetmek gibi bir görevimiz yok. Biz farklılıklarımızla birlikte Türkiye''yiz. Evet Biz kimseyi kendimize benzetmek için var değiliz. AKP''nin misyonu bu değil. Kim neyse odur. Kimseyi tanımlamayız. Bir Alevinin nasıl Alevi olması gerektiğini biz tanımlamayız. Bir Kürt''ün nereye kadar Kürt olması gerektiğini bir söylemeyiz. Bir Müslüman''ın ne kadar Müslüman olmasını biz belirleyemeyiz. Hristiyanı belirleyemeyiz. Bu ülkenin bütün yurttaşları bizim için azizdir, değerlidir, kıymetlidir. Ve bu ülkenin bütün yurttaşları eşittir, hürdür. AKP''nin demokratik cumhuriyet anlayışı budur. Gelin hem bu Türk milletinin bekasını, birliğini, dirliğini sağlamaya çalışan hem de Türkiye''deki devletimizin birliğini, bekasını sağlamaya çalışan bu milli mücadeleye hep birlikte katkı sağlayalım.

Mesele Mehmet Metiner meselesi değil. Mehmet Dağtekin, Süleyman kardeşimin meselesi Ahmet Aydın meselesi değil. Biz eksik insanlarız. Biz kusurlu insanlarız. Biz günah işleyebiliriz, yanlış yapabiliriz. Ama sizden bir kardeşiniz olarak hemşehriniz olarak rica ediyorum. Bizim eksikliklerimiz yanlışlıklarımız üzerinden o büyük lideri cezalandırmayın. Onun hareketini sekteye uğratmak isteyen güç odaklarının değirmenine su taşımayın..

İlgili Haberler