Savcıyı vurdular!

Savcıyı vurdular!
Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda odasını bastıkları Berkin Elvan davası savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldıktan sonra öldüren yasadışı sol örgüt üyesi 2 terörist, çatışmada ölü ele geçirildi

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Mehmet Selim Kiraz'ın 6. kattaki odasına saat 12.30’da gelen Ş.Y. ve B.D. adlı iki terörist, savcıyı rehin aldı. Güvenlik güçlerinin ilk müdahalesinde odadan iki el ateş edildi. Olayın duyulmasıyla adliyeye polis ekipleri gönderildi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da adliyeye geldi.

Savcıyı rehin alan teröristlerle saatlerce süren görüşmeler yapıldı. 20.25 sıralarında odadan silah sesi gelmesi üzerine polis operasyon yaptı. Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Bütün iletişim kanallarını kullanmamıza rağmen, teröristler savcımıza silahla müdahalede bulundular. İki terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi" dedi. 5 kurşunla vurulan savcı Kiraz ise hayatını kaybetti.

Haber: Alev Sipahi

sav.jpg


Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan teröristler teslim olmayınca 8 saat 
süren bekleyiş kanlı bir operasyonla bitti.Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, yasa dışı sol terör örgütü militanları tarafından rehin alındı. Savcıyı rehin alan örgüt terör eylemiyle ilgili sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşarak rehin Savcıyı serbest bırakma şartlarını duyurdu. Olaynı duyulmasının ardından adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz’ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. İstanbul Başsavcısı’nın talebi üzerine, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın Çağlayan Adliyesi’ne geldi.  Bu arada, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, teröristlere selenerek, “Oğlum öldü ama başka biri ölmesin. Savcı serbest bırakılmalı. Kan kanla yıkanmaz” açıklaması yaptı. 8 saat boyunca yapılan çalışmalar sonucunda teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin aldıkları savcının odasından silah sesleri geldi. bunun üzerine emniyet birimleri odaya operasyon yaptı. Bağırışma seslerinin ardından binada yaklaşık 30 el silah sesi duyuldu. 

seh1.jpg

Kafada 3 kurşun

İddiaya göre rehin tutulan Savcı Selim Kiraz, operasyon öncesinde  üç tane başından ve 2 tanede vucüdunun değişik yerlerinden vuruldu. Operasyonun ardından saatler 20.40’ı gösterirken Savcı Kiraz, sedyeyle hastaneye götürüldü. ve  hastanade yapılan bütün müdahalelere rağmen Savcı Kiraz kurtarılamadı. Daha sonra adliyede yeni bir patlama daha meydana geldi. Polisin müdahalesi sonrasında Ş.Y ve B.D adlı 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin Savcı Kiraz’ı rehin aldıkları sırada iddiaya göre odada bir de kadın avukat vardı. Operasyon sırasında kadın avukat da yaralı olarak kurtarıldı.

Teslim olmadılar
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “8 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız, başsavcıvekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında adliye ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur.Bütün iletişim kanallarının kullanılmasına rağmen odadan silah seslerinin gelmesi sonucunda yapılmış operasyon sonucunda, Savcımız Mehmet Selim Bey ağır yaralı olarak Florance Nightingale Hastanesi’ne kaldırıldı ve hastanede hayatını kaybetti. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü ele geçirilmiştir” dedi. Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan Çağlayan Adliyesi’ndeki operasyonla ilgili açıklamada teröristlerin avukat cübbesiyle adliyeye girdiğini söyledi.