Akit Millet aç aç aç diyerek perişan haldeki vatandaşla dalga geçti

Akit Millet aç aç aç diyerek perişan haldeki vatandaşla dalga geçti
İktidara yakın Yeni Akit, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın restoran paylaşımı haber yaparak enflasyon ve zamlardan beli kırılan vatandaşla dalga geçti.

Enflasyon baskısı ve peş peşe gelen zamlar nedeniyle ucuz ekmek kuyruğuna giren vatandaşları görmezden gelen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Twitter hesabından İstanbul İstinye Park’taki restoran katından ne zaman çekildiği belli olmayan görüntüleri paylaşarak, ekonomi göndermesinde bulundu.

Özellikle yabancı turistin yoğun olarak bulunduğu İstinye Park’taki kalabalığı gündeme getiren Sayan, “Millet Nusr-et ve diğer firmaların önünde oturmak için yer bulamıyorlar.. Her yer full…En fazla da bu grup ekonomiden şikayetçi…” ifadelerini kullandı.

SAYAN’IN OYUNUNA AKİT DE ALET OLDU, VATANDAŞLA DALGA GEÇTİ

Öte yandan Sayan’ın bu paylaşımını haberleştiren Yeni Akit gazetesi de vatandaşla dalga geçti.

Yüksek enflasyon, döviz kurundaki dalgalanma ekonomiyi çıkmaza sürüklerken iğneden ipliğe peş peşe gelen zamlar da vatandaşın adeta belini kırdı.

Vatandaş, evine ekmek götüremez oldu, asgari ücretli ve dar gelirli vatandaş ucuz ekmek alabilmek için belediyelerin Halk Ekmek büfelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Savcı Sayan’ın paylaşımını fırsat bilerek perişan haldeki vatandaşla dalga gecen Akit ise “Millet aç aç aç. İstinye Park''ta yürek yakan görüntü!” manşeti attı.

Doların 17 lirayı aştığı Türkiye ekonomisini ünlü bir restoranının önündeki kuyruk üzerinden değerlendirme çabasına düşen gazete, haberinde “Nusret Et Lokantası''nın önünde oluşan uzun kuyruk, "ekonomik kriz" çığırtkanlarını yine ters köşe yaptı” yorumunda bulundu.

Sayan’ın paylaşımı da Akit’in haberi de çok büyük tepkilere neden oldu.

İşte Akit''in skandal manşeti:

ÜLKENİN EKONOMİK HALİNİ GÖRMEK İÇİN DÖVİZE, İŞSİZLİĞE BAKIN

Türk Lirası’nın tarihin en büyük değer kaybını yaşadığı, Merkez Bankası’ndan inadına atılan adımlar dövizi adeta tırmandırırken ülke resmen ateşe sürükleniyor.

Kayıtlı işsizlik oranının çift haneli rakamlarda olduğu, genç işsizliğin ise yüzde 24’leri aştığı ülkede, bir restoran önündeki kuyruğa medet ummak ise adeta yoruma yer bırakmıyor.

İlgili Haberler