Sayhan geldi İstanbulspor ayağa kalktı

Sayhan geldi İstanbulspor ayağa kalktı
İstanbulspor Başkanı Ömer Sarıalioğlu ve teknik direktör Fahrettin Sayhan, arkadaşımız Faruk Malik’e konuştu.

Cemil Turan, Yılmaz Şen, Ercan Aktuna, Alpaslan Eratlı gibi birçok yıldızın yetiştiği, Tanju Çolak, Ümit Davala gibi isimlerin sırtladığı İstanbulspor, 1994-95’te tekrar yükseldiği Süper Lig’de çıtayı yükseltmişti. Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Gerson, Emre Aşık, Sergen Yalçın ve Hamza Hamzaoğlu gibi popüler futbolcuları alan sarı siyahlı ekip maddi imkansızlıklar aşılamayınca hızla irtifa kaybetti. 2004-05’te küme düşen İstanbulspor’un bu sezon da ise 3. Lig 3. Grup’ta amatör ligin yolunu tutacağı konuşuluyordu. Kadrosunda 6 futbolcusu kalan İstanbul’da teknik direktörlük görevine gelerek ateşten gömleği giyen Fahrettin Sayhan, alt yapıdan 6 futbolcuyu A takıma dahil etti. Düşük maliyetli isimler ve kiralanan 4 oyuncuyla kadrosunu harmanlayan 44 yaşındaki teknik adam ve camianın tek bir isteği 88 yıllık kulübü kümede tutabilmekti. 

Başladığı yere döndü
İstanbulspor, öyle bir ivme kazandı ki bitime 3 hafta kala şampiyonluk hesapları yapılmaya başlandı. YENİÇAĞ’a konuşan Sayhan, “Minik takımdan A takıma kadar her kategorisinde oynadığım özel bir kulüpte görev almayı düşünmeden kabul ettim. Tesis sıkıntısı yaşadık ve sezon öncesi kamp yapamadık. Sahaya inmeden önce amacımız mücadele eden ve kümede düşmeyen bir takım oluşturmaktı. 28 kişilik kadromuzun yaş ortalaması 22. Oyuncu kalitesinden ziyade sisteme dayalı bir takım oluşturmaya çalıştık. Başkanımız Ömer Sarıalioğlu yalnız kaldığı için bazı sıkıntılar yaşıyor ancak dönüşü olmayan bir yola girdik. Pazar günü sahamızda lider Keçiörengücü’nü yenmek istiyoruz. Bize bu heyecanı yaşatan futbolcularım ve teknik heyetimle gurur duyuyorum” dedi. 

Karagümrük’le serüven başladı
Fahrettin Sayhan 17 senelik profesyonel futbolculuk kariyerinde İstanbulspor, Kırklareli, Zeytinburnu ve Karagümrük kulüplerinde şampiyonluk sevinci yaşadı. 9 yıllık teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Karagümrük’te kulübeye indi. Farklı dönemlerde devre arasında lider durumdayken görevi bıraktığı Güngören ve Balıkesir, PTT 1. Lig’e yükseldi. Bandırma, Bozüyük ve Gaziosmanpaşa gibi ekipleri de çalıştıran 3 çocuk babası Sayhan, kariyeri  boyunca 1.81’lik puan ortalaması tutturdu. Faruk MALİK