Sayın Bahçeli'ye samimi ifadelerimle…

Sayın Bahçeli'ye samimi ifadelerimle…

Bilinçli bir tercih midir, tesadüf mü bilemem; ama bugünlerde tiranlığa ve ahlaksızlığa övgüsüyle ünlenmiş Makyavel'e özenici atıfta bulunmak, talihsiz bir açıklamadır.

Filozof kral büyük Frederik der ki: Halkların; huzuru ve bekasını temin etmek için anlaşmazlıkları uzlaştıracak hâkimleri, mülklerini düşmanlarına karşı korumak için koruyucuları ve en zeki en uygun en özgeci en hakkaniyetli ve en yiğit olanları kendilerini yönetmek üzere seçtiklerini söylemesi, Makyavel için pek uygun olmazdı. Tabi bu durum Makyavelciler için de geçerli…

 Evet, Devlet Bahçeli'nin, Makyavel'in "…fırsat kaçırılmayacak kadar güzeldir" sözünü alıntılaması büyük talihsizlik…

***

Şimdi soralım kendisine; neyin fırsatıdır bu?

Türkiye Cumhuriyeti tarihte ve bugün de, bizzat Türk iradesi tarafından yönetilmiyor muydu?

Parlamenter sistemin, terörle mücadelede gücü mü yetmedi?

Yoksa MHP ve AKP, milli iradeyi gerektiği gibi temsil mi edemedi?

Ya da rejim değişikliğinin fırsatı mı bu?! Sayın Bahçeli, eğer bir fırsattan bahsedeceksek, 7 Haziran seçimlerinde, bu millet size bu fırsatı vermişti. AKP ve CHP kapınıza kadar geldi; lakin siz ne yaptınız, milli iradenin verdiği koalisyon görevini kâale dahi almadınız!

Şimdi söyleyin, o gün mü eğrisiniz bugün mü?

Sayın Bahçeli; eski yardımcınız Atilla Kaya'nın ifadesiyle, "…bırakın sahiplenmeyi, hatta söylemeyi, Türk sözünü duymaya bile tahammülü olmayana, Anayasadan Türklüğü çıkartmayı siyasi gayretlerinin baş hedefi gören" siyasetçilerle ortaklık kurmak fırsatçılık mıdır?"

***

AKP'li vekilleri bu noktada dürüst ve tutarlı görüyorum. Zira onlar, inandıkları ideolojilerin gereğini yapıyorlar. Hayallerindeki ya da hedeflerindeki Türkiye'ye koşuyorlar. Bazı AKP'li vekillerin 'Anayasanın ilk dört maddesi de değişecektir' veya 'Yüz yıllık prangadan başkanlık ile kurtulacağız' gibi yaptıkları benzer açıklamaları gayet iyi biliyorsunuz.

 Siz Sayın Bahçeli ya siz, bir Türk milliyetçisi olarak aynı yerde misiniz?

Daha düne kadar yaptığınız tüm açıklamalarınızla bu kadar çelişmenizin nedenini Türk Milleti'ne izah etmek zorundasınız.

Bugün sizin, parti içi muhalefete ve bu davaya gönül vermiş ve hayır diyecek ülkücülere karşı izlediğiniz siyaset, son yıllarda sıkça gördüğümüz Türk töresinde yeri olmayan tekfirci selefi zihniyetidir. Bizim ne dini, ne örfi anlayışımızda böyle bir anlayışa yer yoktur. Olamaz da! İstişare ve ortak doğrularda buluşmak, Türk İslam anlayışının bir gereğidir.

Bu gün kamu kaynaklarını arkasına almış AKP'nin ve MHP'nin propaganda güçleri tartışmasız olacaktır. Ne yazıktır ki başkanlığa hayır diyecek milliyetçilerin sesi olabilecek kurumsal bir çatı olmayacaktır. Çünkü onların oyu sayesinde hazineden pay almış olan MHP, onların taleplerini değil kendi çıkarlarını düşünmektedir. Bunun adı fırsatçılık değil midir Sayın Bahçeli?

***

Mademki beka sorunumuz var,

Mademki geleceğimiz tehdit altında,

Mademki iç savaş tehlikesi söz konusu,

Mademki 15 Temmuz sonrası iç ve dış dinamikler fırsat kolluyorlar,

Mademki ordumuz, istihbaratımız, devlet kurumlarımız yaşadığı travmayı henüz atlatmadı,

Mademki ekonomi freni patlamış kamyon gibi hızla aşağıya doğru yol alıyor,

Mademki bu denli bir toplumsal yarılma yaşıyoruz,

Mademki bir tarafta PKK'yla, diğer tarafta Fırat Kalkanı ile Suriye'de ciddi bir mücadele veriyoruz;

Nedir derdiniz Sayın Bahçeli, Allah aşkına söyleyin?

 Apar topar, yangından mal kaçırırcasına sistem değişikliğine gitmek Türkiye'ye ne kazandıracak?

 Sihirli bir el, bir gecede her şeyi düzeltecek öyle mi?

***

Tam da böyle bir zamanda; Kur'an'i kavramlarla söyleyeyim; şuraya, meşverete, liyakate, vahdete, akli selime ihtiyacımız var. Hükümetin "İşler gecikiyor, hızlı karar almak lazım" argümanı yanlıştır; ülkenin acele kararlara değil, doğru kararlara ihtiyacı vardır.

"İki başlılık kötüdür, tek başlılık lazım" ifadesi de yanlıştır. Allah Şûra'yı emreder. Hz. Peygamber dünyevi tüm işlerde istişare etmiş ve çoğunluğun kararını uygulamıştır. "Her bilenin üstünde, daha iyi bir bilen vardır" ayetini de hatırlatayım.

(…)

Konu Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan meselesi değildir. O 'tek adam' kim olursa olsun, güçleri o tek kişinin eline vermek akla, izana, insanlık tecrübesine aykırıdır. Umarız yanlış hesap Bağdat'tan döner.

Ayşe Sucu Sözcü

***

Konuştukça batıyor

---------

 Devlet Bahçeli konuştukça batıyor!

Ülkücülerin büyük bir bölümü "Ne yazık ki, başkan bize ihanet etti" diyor.

Bahçeli hangi akla hizmet ediyor belli değil. Zaman zaman "Kendisine oy vermeyen milletten intikam alıyor!" diyenler haklı mıdır acaba diye düşünmeden edemiyorum.

* * *

MHP Genel Başkan adaylarından Süleyman Sazak "Ülkücü hareket, geçmişi kirli hiç kimsenin figüranı olamaz!" diye tepki gösteriyor ve şöyle diyor:

"Ülkücü hareket vicdanı kirli, niyeti kirli hiç kimsenin figüranı olmayacaktır. Gerçek ülkücüler hiçbir makam uğruna hürriyetini ve şahsiyetini teslim etmez."

 Diğer bir MHP Başkan adayı Sinan Oğan ise "Anayasa'da yapılan değişiklik MHP'nin idam fermanı anlamına geliyor. MHP kendisine yer bulamayacağı bir sisteme imza attı." görüşünde…

Özetle; Devlet Bahçeli, MHP'ye yazık ediyor!

Kendi de batıyor, partisini de batırıyor.

Rahmi Turan Sözcü

***

AL SANA KUVVETLER AYRILIĞI

-------

TRUMP ferman buyurdu.

Dedi ki:

"Müslümanlar benim ülkeme giremez."

*

Neyse ki Amerika'da hâkimler vardı.

Onlar da dediler ki:

 "Böyle ferman olmaz, yırtıp atıyoruz bu fermanı."

*

Sonuç?

Hâkimlerin dediği oldu.

*

"Kuvvetler ayrılığı da neymiş" falan diye burun kıvıranlar!

Gördünüz mü neymiş kuvvetler ayrılığı!

Ahmet Hakan Hürriyet

***

Taban oluşturma politikası

------

AKP-MHP ortaklığının oluşturacağı siyası yapının uzun süre iktidarda kalması için, milliyetçi-muhafazakar-mutaassıp-otoriter-Sünni yapının korunması şart!.

Şu andaki Türkiye'nin yapısı bu..

Bu yapının yaşı 18'e gelen yeni seçmenlerin katılımıyla bozulmaması lazım..

Yeni eğitim politikasının amacı da bu..

***

İktidar partisi bir süredir bu politikayı izliyordu..

MHP de katıldı!..

Dönemin Başbakan'ının dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz dediği günden beri adım adım uygulanıyor..

4 artı 4 artı 4  bunun içindi..

Düz liseleri imam hatip lisesine dönüştürme bunun içindi..

Müfredatı değiştirme bunun içindi..

Bakanlığın ihaleyi bir vakfa verip 'değerler eğitimi' adı altında öğrencilere vakıftan gelenlere ders verdirmesi de bunun içindi..

(…)

Taban sağlam olursa..

Tavan uzun ömürlü olur.. Kalıcı olur…

Mehmet Tezkan Milliyet

***

Yazık çok yazık

------

... AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu (...) aynen şöyle demiş: "(Türkiye) İstiklaline, istikbaline, istikrarına vurulan zincirlerden referandum sonucunda kurtulmuş olacaktır. 100 yıldan fazladır bu topraklarda vurulan prangaları kurtarmaya Rabbil âlemin bizi nasiplendirdi."

... Prangadan kastı, çöküşün ardından Rusların Kars, Erzurum, Bitlis, Muş, Van ve Hakkâri'ye; Fransızların Maraş, Urfa ve Hatay'a; İtalyanların Antalya'dan İzmir'e kadar bütün Akdeniz'e; daha sonra Yunanistan'ın İzmir'e taktığı prangaları çıkaran yiğitlerin kurduğu Cumhuriyet ise yazık, çok yazık!

Deniz Zeyrek Hürriyet

***

Yeri gelmişken....

------

Demokrasilerde herkes, düşüncesini özgürce ifade etmek, bunun için örgütlenmek hakkına sahiptir.

Toplum için neyin daha iyi ve yararlı olduğu konusunda birbirine zıt görüşleri olanlar illa birbirlerinin düşmanları değillerdir.

Benim gibi düşünmeyen karşımdakinin vatan haini ve düşman olmadığını kabul etmek zorunda olduğum ve karşımdakinden de aynı zorunlu davranışı beklemek hakkına sahip bulunduğum sistemdir demokrasi.

Ali Sirmen Cumhuriyet