Schulz'dan küstah açıklama

Schulz'dan küstah açıklama
Almanya'da başbakan adayı Martin Schulz, seçimlere sayılı günler kala verdiği mülakatta Türkiye'nin AB'ye üyeliği hakkında, "Böyle bir ülke AB'ye üye olamaz" dedi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya'da yaklaşan seçimlerde başbakan adayı olan Sosyal Demokrat Parti'li (SPD) Martin Schulz, verdiği bir mülakatta Türkiye için skandal ifadeler kullandı.

Türkiye ile ilişkiler ve Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakereleri ile ilgili açıklamalar yapan Schulz, müzakerelerin kesilmesi yönündeki görüşünü yineledi. Shulz, "AB'ye üye olması halinde uyması gereken temel ilkeleri her gün çiğneyen biriyle müzakereleri sürdürmenin bir anlamı yok. Böyle bir ülke AB'ye üye olamaz" dedi.

Başbakan olması halinde nasıl bir Türkiye politikası izleyeceği sorusuna ise Schulz şu yanıtı verdi: "Türkiye'nin çok yakın bir müttefik, dost bir ülke olduğu, ayrıca anayasa referandumunun da ortaya koyduğu gibi Türklerin neredeyse yarısının Erdoğan'ın tarafında olmadığını gözeten bir politika izleyeceğim."

Schulz Erdoğan'ın AB ile Türkiye arasındaki mülteci mutabakatını iptal etme ihtimaline ilişkin olarak ise "Erdoğan'ın önünde diz çökmeye niyetim yok. Bize şantaj yapılmasına izin veremeyiz" dedi. 

İlgili Haberler