Seçim beyannamesi ayrıntılı hazırlanacak

Seçim beyannamesi ayrıntılı hazırlanacak
MHP liderinin seçimlere merkez yoklaması yöntemiyle gidilmesi için yarınki MYK’dan tam yetki alması bekleniyor

Seçim için ayrıntılı beyanname hazırlığı

Genişletilecek seçim beyannamesinde ise AKP’nin ülkeyi nasıl oyaladığı, asıl hedefinin ne olduğu, terör olayları ve sorumluları geniş yer alacak. 

 

Seçim beyannamesi ayrıntılı hazırlanacak

MHP, AKP’nin ülkeyi nasıl oyaladığını, asıl hedefinin ne olduğunu seçim beyannamesine ekleyecek. Beyannamede terör olayları ve sorumluları da geniş yer alacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçici seçim hükümetindeki bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş’ten sonra milletvekili listelerini sıkı tutacak.  Bahçeli’nin 1 Kasım seçimlerine Merkez Yoklaması yöntemiyle gidilmesi için yarın toplanacak olan MYK’dan tam yetki alması bekleniyor. Toplantıda, seçim beyannamesi genişletilecek ve eklenecek konular belirlenecek. Edinilen bilgilere göre aday gösterilecek milletvekillerinden cüzi miktarda para alınması planlanıyor. MHP kurmayları, MYK’ya ilişkin şunları söyledi:

Seçime odaklanın

“7 Haziran seçimlerinde aday olan milletvekillerinden 2 bin lira para alınmıştı. Bu yıl belki aday olan aynı isimlerden para alınmayabilir. Ya da cüzi miktarda olsa alınır, revize sonucu gelen isimlerden alınması gereken miktar alınır. Seçim beyannamesi genişletilecek. AKP’nin neden bizimle koalisyon kurmadığını ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Ülkeyi nasıl oyaladığını, asıl hedefinin ne olduğunu beyannameye ekleyeceğiz. Terör kısmı genişletilecek, terör olaylarının neden arttığını, sorumlusunun kim olduğunu anlatacağız. Bu seçimlerde sadece büyükşehirlerde miting yapılması planlanıyor. Hangi şehirler olacağı belirlenecek. Propaganda için şehirlere gidecek olan milletvekili görevlendirilmeleri yapılacak. Doğu illerine batı milletvekilleri, batıya da doğu milletvekilleri gönderilip karma yapılacak.” Tuğrul Türkeş’in, Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul etmesiyle beklenmedik bir şok yaşayan MHP’deki dağınık havaya da Bahçeli el koydu. Yeniçağ’ın edindiği bilgiye göre Bahçeli, kurmaylarını sert bir şekilde uyararak, “Bu olayı unutun, seçime odaklanın” dedi.

Konuşmama kararı

MHP kurmayları Genel Başkan Bahçeli’nin bu uyarısı üzerine Türkeş’in istifasını konuşmama kararı aldı. MHP’nin bir kurmayı konu ile ilgili olarak Yeniçağ’a şunları söyledi: “Genel Başkanımızın bize sürekli söylediği bir şey vardır. Bizimle uğraşmadıkları gün misyonumuzu yeterince yerine getirmemişiz demektir. İşte o gün kendinizden şüphe ediniz der. MHP’nin üzerine bir oyun oynandığı çok açık. AKP seçim stratejisini MHP’nin üzerine oynayarak devam ettiriyor. Bu bizi yıldırmayacak. Aksine Tuğrul Türkeş olayı tabanı ve Genel Merkezi kenetledi.”